Vogue
Lily's Wedding: de trouwjurk

cultuur / Wedding

Lily's Wedding: de trouwjurk

Datum
Auteur
Lilian Bunders

Vogue's sales manager Lilian Bunders (33) trouwt op 4 juli aanstaande met Nick. In aanloop naar de bruiloft neemt ze je mee in haar voorbereidingen, van haar legendarische engagement party tot haar zoektocht naar een geschikte locatie en haar trouwjurk (custom made Jan Taminiau!). Vandaag: de trouwjurk. 

Al voordat Nick mij ten huwelijk vroeg keek ik stiekem op internetsites naar de mooiste witte jurken en droomde ik over mijn toekomstige trouwjurk. Maar de zoektocht bleek lastig! Gelukkig was daar mijn zus Madeleine die hielp en uiteindelijk heb ik de allermooiste trouwjurk op de wereld gevonden. Gemaakt door Jan Taminiau en zo mooi dat ik soms langs het atelier rijd, gewoon om naar de jurk te kijken. Maar de weg naar het vinden van deze perfecte jurk verliep – op zijn zachtst gezegd – nogal moeizaam.

‘Ik begon me af te vragen of ik al direct in een bridezilla aan het veranderen was?’

De eerste afspraak in een zaak voor bruidsmode verliep niet echt geweldig. Toen ik op de fiets wilde springen bleek mijn fiets gestolen en met de meestal zo aardige taxichauffeur van Uber had ik direct ruzie en zat ik huilend in de taxi. In de winkel liep het begin ook vrij stroef. Ik wilde graag een glas wijn om bij te komen maar dit mocht niet. Stellig werd gezegd dat ik vandaag 5 jurken mocht (?) passen. Daar was ik het natuurlijk direct mee oneens want wist mevrouw wel hoe moeilijk het was mijn moeder (vaak in India) en zus (veel in Hamburg voor haar man) bij elkaar te krijgen? Ook ging zij voor mij jurken uitzoeken en mocht ik wel in de rekken kijken maar verder niks aanraken. Ik begon me af te vragen of ik al direct in een bridezilla aan het veranderen was?


Bij Hillenius in Haarlem maken ze jurken van de mooiste stofjes.

Eerlijk is eerlijk, de jurken waren mooi. Ik droomde van een slanke jurk met diepe V of blote rug. Maar wat bleek. In deze jurken zou ik dolgraag naar een Vogue feestje gaan, maar om in te trouwen vond ik ze toch te sexy of teveel party. Niet bijzonder genoeg dus.

De tweede afspraak was bij Hillenius in Haarlem. Hier was het fijn! Er stond mooie muziek op en er waren heel veel lekkere chocolaatjes. Bij Hillenius kun je een custom made jurk laten maken. Het bijzondere hier is dat ze in de eerste passessie je allemaal verschillende tops en rokken aan doen en al modellerend ontstaat er een jurk. Je weet dan direct welk silhouet je mooi staat. Samen ga je door alle prachtige stoffen die daar allemaal liggen en uiteindelijk wordt er een schets gemaakt van de jurk die tijdens de sessie is ontstaan. Het is handig van tevoren duidelijk je budget aan te geven zodat je niet verliefd wordt op een te dure stof. Aan het einde krijg je de schets met prijs voor de jurk mee.

Met mijn zus voor de etalage van Browns in Londen.

Mijn zus had een geweldig idee. Na wat onderzoek bleek dat Browns in Londen dé winkel is voor trouwjurken. 's Ochtends vroeg vlogen we samen naar de Britse hoofdstad en bij binnenkomst in de winkel was de eerste vraag: ‘Would you like a glass of champagne?’ Yes please! Het 'Say yes to the Dess' gevoel was compleet toen ik in kamerjas en met een glas bubbels op het kleine podium stond.

Champagne? Yes please!

Bij Browns hebben ze echt de meest prachtige jurken, ik vond het perfect 'snowwhite' exemplaar voor een winterwedding, een romantische Marchesa en een hoop sexy exemplaren van Israëlische ontwerpers. Bij Browns mag je zelf je jurken uitzoeken en werden we allerliefst geholpen. Maar helaas, mijn droomjurk zat er niet tussen…

Bij Browns paste ik de meest prachtige jurken, maar mijn droomjurk zat er niet tussen...

En toen kreeg ik een sms van Jan Taminiau (!), wanneer ik bij hem langs kwam. Doodeng vond ik het idee dat iemand from scratch iets voor mij ging maken. Stel dat ik het eindresultaat niet mooi vind? Maar in het atelier in Baambrugge kwam het direct goed. Jan legde mij het proces uit en liet mij de mooiste jurken passen uit zijn archief. Zo kreeg ik een goed gevoel van de silhouetten en stijlen die ik mooi vond.

In een jurk van Jan Taminiau, overigens niet dé jurk.

Het hele proces is heel bijzonder. Het begint al dat je een kleedster hebt die je helpt met aan- en uitkleden, fantastisch! Na veel passen kwam Jan een paar dagen later met de schets en ik was direct verliefd. Dit was mijn jurk! Nadat alle maten waren opgemeten werd er een toile gemaakt. Dit is een katoenen versie van de jurk. Best een beetje lastig om hierdoor heen te kijken. Desalniettemin ben ik nu 4 keer langs geweest en de jurk wordt zo mooi, ik kan niet wachten!

Lees ook: Lily's Wedding: het aanzoek en Lily's Wedding: het verlovingsfeest.

Een Zweeds sprookje

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten