Vogue
Meghan Markle's avondjurk voor de Royal Wedding is ontworpen door Stella McCartney

cultuur / Wedding

Meghan Markle's avondjurk voor de Royal Wedding is ontworpen door Stella McCartney

Datum
Getty Images

Inmiddels gehuwde vrouw en Duchess van Sussex, Meghan Markle, verscheen tijdens de kerkceremonie vandaag 19 mei in St George's Chapel in een custom Givenchy trouwjurk, ontworpen door de Britse Clare Waight Keller. Voor haar tweede bruidslook, de avondjurk, heeft Markle weer voor een Engelse designer gekozen, namelijk Stella McCartney. De gevierde modemaker en dochter van levende muzieklegende, Paul McCartney, staat bekend om haar moderne, vrouwelijke stijl. Haar collecties zijn duurzaam vervaardigd zonder bont of leer. Dit past dierenvriend en voorvechter van mensenrechten, Meghan Markle. McCartney feliciteert het kersvers getrouwde koppel ook op Instagram.

Getty Images

McCartney avondjurk, Aquazurra schoenen

Dit nieuws over de avondjurk van de hertogin van Sussex werd zojuist bekend gemaakt door Kensington Palace. Vanuit die bron komt het nieuws dat de avondreceptie van His Royal Highness, de Prins van Wales, wordt gehouden in Frogmore House voor Prins Harry en Ms. Markle, als ook hun meest dierbare vrienden en familieleden. Het koppel reed van Windsor Castle naar Frogmore House in een zilverblauwe Jaguar E-Type Concept Zero, uit 1968 – maar inmiddels omgezet naar elektrische auto. James Bond vibes, indeed. Terug naar belangrijker zaken: de avondjurk van de bruid door Stella McCartney is gemaakt van opvallend leliewit zijdencrêpe met een hoge halslijn. Ze draagt hier schoenen bij van Aquazurra, uit zijdesatijn, met nude mesh, en zolen geverfd in babyblauw. Markle's haar is voor de avondreceptie gestyled door George Northwood, een Londense haarstylist. De bruid heeft eerder aangegeven groot fan te zijn van de trouwjurk van Carolyn Besette Kennedy, welke een simpele maar uiterst elegante zijden slipdress was. Markle's jurk heeft meer om het lijf, (dat moet ook wel als Royal) maar past ook binnen die lijn van klassiek minimalisme.

Vogue lanceert op woensdag 23 mei de Vogue Royal Wedding Special, met de mooiste verhalen en beelden over de huwelijken van de Britse koninklijke familie, het liefdesverhaal van Harry en Meghan en uiteraard de mooiste beelden van zaterdag 19 mei! Bestel nu alvast dit collector's item van Vogue vooruit, zodat je deze als eerste in huis hebt!

Meghan & Harry: bekijk de hele bruiloft terug

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten