Vogue
Miranda Kerr vertelt exclusief aan Vogue over haar bruiloft met Evan Spiegel thuis in Californië

cultuur / Wedding

Miranda Kerr vertelt exclusief aan Vogue over haar bruiloft met Evan Spiegel thuis in Californië

Datum
Instagram Miranda Kerr

Een jaar geleden vroeg Snapchat oprichter Evan Spiegel (27) supermodel Miranda Kerr (34) ten huwelijk. Sindsdien droomt Kerr over haar jurk. Afgelopen mei kwam de droom uit: ze trouwde op een zonnige maandag in een sprookjesachtige haute couture bruidsjapon. De ceremonie? In hun achtertuin in Californië en louter voor intimi. De jurk? Een speciaal op maat gemaakte bruidsjurk ontworpen door Dior creative director Maria Grazia Chiuri, met lange mouwen, een hoge hals en geïnspireerd op niemand minder dan Grace Kelly. Kerr praat met Vogue US over de speciale dag.

Merci, Dior

Het was altijd al het droomscenario van de Australische geweest om een jurk van Dior te dragen. Toen ze net verloofd was werd Chiuri toevallig aangesteld als creative director van het luxe modehuis. Howel Kerr haar niet persoonlijk kende aarzelde ze geen minuut om Chiuri te contacten: ‘Het is de droom van elke vrouw dat huize Dior haar trouwjurk ontwerpt. Ik dacht: als zij het wil, wil ik het ook.’ En Chiuri zei ja. Al snel spraken ze af en begon het ontwerpproces waarbij Kerr overigens persoonlijk zeer betrokken was. Ze koos zelf voor lange mouwen en een hoge hals: ‘Een jurk die je helemaal bedekt creëert een gevoel van puurheid en mysterie.’

Onverwachts conservatief

Miranda besloot zichzelf meer te bedekken, omdat ze naar eigen zeggen in een andere levensfase zit. Voor een groot deel van haar leven liep het supermodel lingerieshows van Victoria's Secret en talloze catwalks voor grote modehuizen waarin haar ranke lijf de hoofdrol speelde. Maar, no more. Dit wilde ze uiten door middel van haar trouwjurk: ‘In deze levensfase is mijn stijl bescheidener. Mijn grootste inspiratiebronnen zijn altijd Grace Kelly, Audrey Hepburn, en mijn oma (die op 80-jarige leeftijd nog steeds zeer chic is: een mooie pantalon, een witte blouse, een sjaal en een kleine hak) geweest.’

Satijn met lelies

Tijdens de final fitting in Californië mocht Vogue US meekijken. Het ontwerp bleek waanzinnig: gebroken wit, uitgevoerd in een glanzende satijnen stof met daarop een speels leliedessin als subtiel detail geborduurd om de jurk textuur te geven. Het slanke figuur van Kerr werd op elegante wijze geaccentueerd: de jurk was strak aan de bovenkant zodat haar smalle middenrif werd benadrukt en liep aan de onderkant groots uit voor een dramatisch effect. Wat je noemt een prinsessenjurk. Kerr hing een koninklijk thema aan en droeg een haarband die deed denken aan een kroon: een volumineuze witte band versierd met parels.

Geen moeilijke pasvorm

Alhoewel de look tot in detail geperfectioneerd was, kostte het (verbazingwekkend genoeg) niet enorm veel moeite voor Chiuri. ‘Ik moet eerlijk zijn - ze heeft geen moeilijke pasvorm,’ vertelde Chiuri lachend. De samenwerking leek ook soepel te verlopen: ‘Ze wilde iets sprookjesachtig, en gaf me dit idee: een jurk die emoties opwekt en tegelijkertijd simpel blijft.’ De moeder én de oma van Kerr huilden toen zij hun (klein)kind in de jurk zagen. Kerr zelf was ook in de wolken.

Klein en stil

Naast de extreem kleine ceremonie was er ook heel weinig publiciteit rondom het evenement. Het stel wilde het stil houden. Ze hingen zelfs een witte baldakijn over de gehele tuin om te voorkomen dat er foto’s gemaakt zouden worden. Ook mochten de gasten niks op social media plaatsen over de intieme gelegenheid – enigszins ironisch op het huwelijk van de oprichter van Snapchat. Aan Vogue US laat Miranda Kerr wel het een en ander los over de dag en kunnen we eindelijk genieten van de foto's en de verhalen. Veel aandacht gaat uit naar de prachtige jurk, ook van Kerr zelf: ‘Ik had me geen mooiere jurk kunnen voorstellen,’ zei ze tegen haar man na hun huwelijksreis op Fiji. Al met al een prachtige bruiloft met de perfecte jurk: een inspiratiebron voor toekomstige bruiden.

De mooiste bruidsjurken van Couture Fashion Week Paris, Herfst/Winter 2017

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten