Vogue
Bakken maar! Dit zit er allemaal in de bruidstaart van Meghan Markle en prins Harry

cultuur / Wedding

Bakken maar! Dit zit er allemaal in de bruidstaart van Meghan Markle en prins Harry

Datum
Kensington Royal

Hoe kun je je beter voorbereiden op de royal wedding morgen dan door dé taart te bakken die Meghan Markle en prins Harry ook zullen aansnijden? Kensington Palace is zo lief geweest om precies te delen wat er in de koninklijke taart zit.

Out of the box

Pak je boodschappenlijstje er maar bij: 200 Amalfi citroenen, 500 biologische eieren uit Suffolk, 20 kilo boter, 20 kilo bloem, 20 kilo suiker en 10 flessen Sandringham vlierbloesemsiroop. Of doe alle hoeveelheden gedeeld door tien als je geen weeshuis te voeden hebt. In maart werd bekend dat de Londen-based banketpakker Claire Ptak van Violet Bakery de taart voor de grote dag zou maken: een citroen-vlierbloesemtaart. Voor royal begrippen nogal ongebruikelijk, normaal gesproken wordt er namelijk altijd fruittaart gegeten op een Britse koninklijke bruiloft.

Zoet en zuur

‘We hebben zoveel geluk dat we in Buckingham Palace mogen werken om de taart te bakken en versieren,’ vertelt Claire in een video op twitter. ‘De taart is gemaakt van citroencake, met daarover heen een vlierbloesemsiroop drizzle. Er zit Amalfi citroenpudding in en Zwitserse meringue botercrème met vlierbloesem.’ Ook vertelt Ptak dat de taart op zaterdagmorgen op locatie (Windsor Castle) in elkaar wordt gezet, en dat de bloemen op het allerlaatste moment worden toegevoegd. Ren naar de supermarkt en begin snel met het bakken van de ultieme royal wedding cake, zodat je morgen de perfecte snack hebt tijdens de live uitzending.

Vogue lanceert op dinsdag 22 mei de Vogue Royal Wedding Special, met de mooiste verhalen en beelden over de huwelijken van de Britse koninklijke familie, het liefdesverhaal van Harry en Meghan en uiteraard de mooiste beelden van zaterdag 19 mei! Bestel nu alvast dit collector's item van Vogue vooruit, zodat je deze als eerste in huis hebt!

Elton John gaat morgen optreden op de Royal Wedding

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten