Vogue
Wat betekent de Royal Baby voor de Royal Wedding?

cultuur / Wedding

Wat betekent de Royal Baby voor de Royal Wedding?

Datum
Meghan Markle in Westminster Abbey, naast haar verloofde prins Harry, Getty Images

Terwijl Meghan Markle gister voor een herdeninkgsbijeenkomst bij Westminster Abbey verscheen in een speciaal voor haar gemaakte rok pak van de Britse Emilia Wickstead, een favoriete ontwerper van Kate Middleton, tellen royalty watchers af naar haar bruiloft op zaterdag 19 mei met prins Harry. Voor de bruiloft was er deze week eerst echter ander heugelijk koninklijk nieuws: de geboorte van het derde Cambridge kindje op maandag 23 april. Maar wat betekent de komst van het prinsje eigenlijk voor de Royal Wedding op 19 mei?

Meghan Markle met prins Wiliam en prins Harry voor de herdenkingsdienst in Westminster Abbey in Londen. Getty Images

Het nieuwe prinsje

Voor het prinsje zelf betekent de bruiloft waarschijnlijk niet zoveel, hij zal naar alle waarschijnlijkheid knus thuis in Kensington Palace verblijven met een nanny. Niet alleen omdat het baby'tje dan nog ontzettend klein is, maar ook om ervoor te zorgen dat niet alle aandacht naar de baby gaat in plaats van Meghan en Harry.

Prins George en prinses Charlotte

Zijn grote zus prinses Charlotte en prins George zullen respectievelijk bruidsmeisje en page boy zijn. Als enige nichtje en neefje (minus het kleinste prinsje) van prins Harry zal dit haast niet anders kunnen, in een land waar koninklijke bruidsparen traditiegetrouw bij hun aankomst in de kerk worden voorgegaan door een stoet aan kleine, perfect geklede bruidskindjes. Zo was dit ook het geval voor Kate Middletons bruiloft met prins William, waar de bruidskindjes bestonden uit een rits met name adellijke kinderen: Lady Louise Windsor, Margarita Armstrong-Jones, Grace van Cutsem, Hugh van Cutsem, Eliza Lopes, William Lowther-Pinkerton en Tom Pettifer. 

Kate Middleton met haar kinderen George en Charlotte bij de bruiloft van haar zus Pippa in mei 2017. Getty Images

Eerste verschijning Kate

De Royal Wedding zal daarnaast naar alle waarschijnlijkheid het eerste moment zijn waarop Kate weer in het openbaar verschijnt sinds de geboorte van het prinsje. Tenzij ze er bewust voor kiest om al één eerdere publieke verschijning te maken, zodat er niet teveel aandacht gaat naar dit moment. 

Harry naar de zesde plek

Met de geboorte van het prinsje, is prins Harry nu zesde in lijn van de troongsopvolging geworden. Omdat er tot en met de zesde in lijn toestemming nodig is om te trouwen door het staatshoofd, koningin Elizabeth, moest dit besluit er hoe dan ook komen, ondanks de komst van het prinsje voor de bruiloft. Wat dit nieuws betekent is dat Harry en Meghan weer een iets ontspannendere toekomst tegemoet gaan dan voor de geboorte van de derde royal baby: de troon en alle verantwoordelijkheden en protocollen van dien zijn alweer wat verder uit het zicht gekomen. Wel zijn ze onderdeel van The Royal Family: de leden van het Britse koninklijke huis die Koningin Elizabeth steunen in de uitvoering van haar officiële werkzaamheden. Dat betekent een leven van verplichtingen richting het staatshoofd, een rol die Meghan zich, als actrice gewend voor klikkende camera's te staan, tot nu toe prima toeëigend met meer dan twintig publieke verschijningen sinds de verloving bekend werd in november. Een stuk meer dan het handjevol verschijningen van een nog wat verlegen Kate tijdens haar verloving met prins William begin 2011. 

Sarah Jessica Parker lanceert een eigen bruidslijn

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten