Vogue
Stella McCartney: wat je moet weten over de Britse ontwerper

cultuur / Wedding

Stella McCartney: wat je moet weten over de Britse ontwerper

Datum
InDigital

Alexander McQueen was wellicht een goede gegadidge geweest (want, national pride), maar hoofdontwerper Sarah Burton kleedde Duchess Kate Middleton al voor diens bruiloft. Wie zou dan de trouwjurk van Meghan Markle ontworpen hebben? Misschien de in Londen gevestigde Erdem, de Britse Jenny Packham, bevriende Fransman Roland Mouret of couturehuis Ralph & Russo? Laatstgenoemde tekende immers ook al voor Markles jurk, speciaal gemaakt voor de officiële verlovingsfoto's. Of zou het toch Stella McCartney zijn? De gelauwerde Britse ontwerper werkt namelijk duurzaam met diervriendelijke stoffen (iets wat miss Markle zou moeten aanspreken, die ook de traditionele fazantenjacht bij de Britse royals tijdens de Kerst oversloeg) en is een internationale modester. Dat heeft McCartney helemaal op eigen houtje bereikt, hoewel ze een bekende achternaam heeft door haar vader, zanger Paul McCartney.

Stella McCartney trouwjurk, via Louise Paris

Smartly chic

Stella McCartney verdiende haar sporen als creative director bij het Franse modehuis Chloé, waarna ze haar gelijknamige label begon in 2001 dat geheel vrij is van bont en leer. Dit deed ze in samenwerking met de Gucci Group, onder Kering. Smartly chic, wordt haar stijl ook wel genoemd. Moderne vrouwelijkheid, op een typisch Britse wijze. Zie je bruidje Meghan Markle al voor je binnen die esthetiek? In 1995 studeerde McCartney af aan de prestigieuze Central Saint Martins College of Art and Design. McCartney’s vrienden, die toevallig ook supermodellen waren, showden haar afstudeercollectie: Naomi Campbell, Yasmin Le Bon en Kate Moss. Ze ontwerpt nu nog steeds vaak voor bekende namen, zoals laatst tijdens het Met Gala in New York zangeres Miley Cyrus en Paris Jackson. McCartney zou zeker voor een frisse wind in bruidsmode kunnen zorgen, mits ze inderdaad de aanstaande vrouw van Prins Harry zou kleden voor hun trouwdag in Windsor. Stay tuned.

Vogue lanceert op dinsdag 22 mei de Vogue Royal Wedding Special, met de mooiste verhalen en beelden over de huwelijken van de Britse koninklijke familie, het liefdesverhaal van Harry en Meghan en uiteraard de mooiste beelden van zaterdag 19 mei! 

Stella McCartney in het midden, Getty Images

Spaar ze allemaal: de officiële postzegels van Meghan Markle en prins Harry

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten