Vogue
Wild Romance: over een waanzinnige bruiloft in een kasteeltje nabij Stockholm

cultuur / Wedding

Wild Romance: over een waanzinnige bruiloft in een kasteeltje nabij Stockholm

Datum
Auteur
Alja Bakker
Nina in de jurk van Berta Bridal. Fotografie: Therese Windberg.

Nina Pierson, eigenaar van creatief bureau Pup en oprichter van health food-keten SLA, trouwde in de zomer van 2015 met geliefde en zakenpartner Jop de Graaf. Het feestgedruis vond plaats in Zweden, en was een romantisch festijn waarbij de uitbundige gasten net niet de tent afbraken.

De tent waarin het healthy diner en later de uitgebreide brunch plaatsvonden. Fotografie: Therese Windberg.

Het is half vier op een zondagochtend, ergens in juli. In een kasteeltje, nog geen halfuur rijden van Stockholm, zijn in de feestzaal net de lichten uitgegaan. De bruid en bruidegom hebben zich teruggetrokken in hun suite. Het is de bedoeling dat de overgebleven gasten ook hun kamers opzoeken – een beleving op zich, want misschien komen ze wel te liggen in het bed waar ooit Greta Garbo sliep, in haar tijd een graag geziene gast in het 17de-eeuwse chateau. Maar de uitzinnige sfeer, champagne en muziek gooien roet in het eten. Niemand wil naar bed! De ceremoniemeester van de bruid weet het goed gemaakt en offert haar kamer op. Boxen worden versleept, een nieuwe fles champagne geopend en zo kan het feest door, en door, en door. 

Therese Windberg

One of thóse nights. De perfecte afsluiting van de trouwdag van Nina en Jop, die voor elkaar vielen tijdens een feestje in de Escape. Nina: ‘We kenden elkaar al langer via vrienden en dachten elkaar niet zo boeiend te vinden. Tot die ene dag: 8 oktober 2008. We raakten aan de praat en meteen ging het over mijn vader die net was overleden en allerlei diepzinnige onderwerpen. De vonk sloeg over.’ Bijna zes jaar later volgt een aanzoek op Ibiza: ‘Jop had de ring, met kattenoog en diamantjes, opgespoord waar ik jaren eerder in Bangkok verliefd op was geworden. Ongeveer alle juweliers van Bangkok heeft hij gebeld om hem op te sporen!’ 

Nina en haar Jop. Fotografie: Therese Windberg.

Weer dertien maanden later wordt er getrouwd in Zweden, op de geboortegrond van de moeder van Nina. Overdag draagt de bruid een kanten jurk van Berta Bridal (‘Gevonden bij Bloomfeld in Amsterdam. Zodra ik hem aanhad wist ik: dit is ’m. Ik moest er zelfs van blozen’), met goudmetallic schoentjes van Acne Studios met een smiley erop en een haarspeld met antieke sluier, handgemaakt door sieradenontwerpster Bibi van der Velden. ‘Van mijn vader heb ik een broche met blauwe steen en diamanten geërfd, en die heeft Bibi erin verwerkt.’ 

In het kasteeltje nabij Stockholm. Fotografie: Therese Windberg.

Jop ziet Nina die dag voor het eerst als ze naar hem toe loopt aan de arm van haar oom, met Somewhere Over The Rainbow op de achtergrond. ‘Dat was hét moment. Dat nummer draaide ik ook op de begrafenis van mijn vader, en zo voelde het een beetje alsof hij er toch bij was. Heel bijzonder.’ Voor Nina, maar ook voor Jop, wiens hart op dat moment even stilstond. 

Stralend middelpunt Nina in een gouden jurkje van Dolce & Gabbana. Fotografie: Therese Windberg.

Na het diner van rendiercarpaccio, parelcouscous met saffraan en cheesecake met ijs, kleedt Nina zich om in een gouden feestjurkje van Dolce & Gabbana, to dance the night away. Thema van het feest is Wild Romance, geïnspireerd op de feestelijke modeshows van Dolce & Gabbana. De volgende ochtend wordt er uitgebreid gebruncht. En de doorgezakte gasten? Die waren best weer fris en fruitig, dankzij een sessie in de Zweedse sauna. 

Liefde in The City: 7 New Yorkse koppels delen hun meest intieme momenten

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten