Vogue
Een Zweeds sprookje

cultuur / Wedding

Een Zweeds sprookje

Datum
Getty Images

Afgelopen weekend was het in Zweden tijd voor een royal wedding: prins Carl Philip gaf zijn jawoord aan ex-model en reality ster Sofia Hellqvist. Het koninklijk huwelijk werd voltrokken in de kapel van het koninklijk paleis in Stockholm. Onder toeziend oog van duizenden toekijkers maakte onder meer koningin Máxima haar opwachting in een japon van Jan Taminiau. Ze droeg deze jurk eerder tijdens de koningsvaart op het IJ na de inhuldiging van koning Willem-Alexander in 2013. 

Carl Philip is het tweede kind van koning Carl Gustav en koningin Silvia en de derde in de Zweedse troonopvolging. Zijn relatie met Sofia Hellqvist deed na de bekendmaking vijf jaar geleden nogal wat stof opwaaien. Sofia was bekend bij het Zweedse publiek door haar rol in de reality serie Paradise Hotel en haar modellenwerk voor het Zweedse mannentijdschrift Slitz.

Vanaf heden gaat Sofia dus door het leven als prinses en hertogin van Värmland. Tijdens de ceremonie droeg ze een trouwjurk ontworpen door de Zweedse ontwerpster Ida Sjöstedt. Bekijk de beelden van de bruiloft en de aanwezigen in de gallery.

De mooiste bruidegoms

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten