Vogue
Clare Waight Keller over het ontwerpproces achter Meghans bruidsjurk

cultuur / Wedding

Clare Waight Keller over het ontwerpproces achter Meghans bruidsjurk

Datum

De royal wedding van Meghan en Harry is ondertussen drie dagen geleden, maar nog steeds komt er nieuw materiaal naar boven. Zo vertelt creative director van Givenchy Clare Waight Keller – de ontwerper van Meghan Markle’s trouwjurk – in deze video hoe het was om met Meghan te werken, het ontwerpproces en wat prins Harry van de jurk vond. ‘Hij kwam recht naar me toe en zei: “Oh my god, dankjewel, ze ziet er echt prachtig uit.”

Sterke vrouw

Meghan zelf was precies zoals Clare had verwacht. ‘Ze is precies zoals je haar ziet op televisie, zo oprecht en warm en stralend, en het is een sterke vrouw, ze weet wat ze wil en het was echt een plezier om met haar te werken.’ De uiteindelijke bruidsjurk is dan ook precies wat Meghan wilde, iets wat tot stand is gekomen door veel gesprekken. ‘Het is een proces om aan een project als deze te werken, in eerste instantie door gesprekken, maar later door middel van schetsen die ik aan haar voorlegde (…). We kwamen al snel op een punt dat ze wist dat ik precies wist wat ze wilde, we probeerden en pasten wat mock-ups, en zo kwam het uiteindelijke design tot stand.’ Bekijk het complete interview met Clare in bovenstaande video. 

Vogue lanceert op woensdag 23 mei de Vogue Royal Wedding Special, met de mooiste verhalen en beelden over de huwelijken van de Britse koninklijke familie, het liefdesverhaal van Harry en Meghan en uiteraard de mooiste beelden van zaterdag 19 mei! Bestel nu alvast dit collector's item van Vogue vooruit, zodat je deze als eerste in huis hebt!

Dit zijn de stappen die Meghan Markle ondernam om haar bruidsjurk geheim te houden

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten