Kendall onder vuur na opmerking over collega modellen

Kendall onder vuur na opmerking over collega modellen

"Girls Of The Sun (Les Filles Du Soleil)" Red Carpet Arrivals - The 71st Annual Cannes Film Festival
Mike MarslandGetty Images

Kendall Jenner (22) heeft overduidelijk een succesvolle modellencarrière, terwijl ze laatst nog een heel fashionweek-seizoen heeft gemist.In een openhartig interview met Love magazine deelde ze dat dit te wijten is aan paniekaanvallen, maar nu deelt ze op Instagram ook dat ze 'heel selectief is met wie ze samenwerkt'. Haar uitspraken vielen niet bepaald in goede aarde bij andere modellen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

'Those girls'

In een interview zou Jenner hebben gezegd: 'Al vanaf het begin zijn we extreem selectief geweest met de shows die ik wel en niet zou lopen. Ik was nooit een van die meisjes die, zeg, 30 shows per seizoen doet.. or whatever the fuck those girls do. More power to ‘em. Maar ik had miljoenen klussen, niet alleen voor de catwalk maar ook elders. De hele combinatie was nogal overweldigend en ik kreeg er stress van en moest er uiteindelijk meer afstand van doen ... Ik zat zelfs op het randje van een mental breakdown.' Tal van collega-modellen reageerden al snel dat ze niet gediend waren van deze quote, omdat zij met minder bekendheid (met of zondere een beroemde familie) en een dikke bankrekening het zich niet zomaar konden veroorloven om een klus af te slaan. Zo reageerde het 27-jarige Russische model Daria Strokous: 'Whatever the fuck those girls do’ is do their very best to make their way up AND try to make some money so that they can provide for themselves and their families. Oh, en het is bovendien 70 shows per seizoen en we zijn allemaal heel trots op de meiden die dat hebben gedaan.' Waarbij de 29-jarige Ginta Lapina reageerde met: 'We zijn allemaal harde werkers en hebben geknokt voor waar we staan. Niks is ons komen aanwaaien.' Teddy Quinlivan (24) ging er nog iets dieper op in: 'Modellen komen niet uit Calabasas … ze komen uit Somalië, de Siberische steppes, een klein plaatsje in China, een trailer park in Tennessee. Zulke minachtende opmerkingen maken over fellow models leidt niet tot groei of eenheid, die onze industrie juist nodig heeft.' Jenner heeft gereageerd dat haar opmerking volledig uit context is gehaald, maar maakte geen expliciete excuses.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion