Raf Simons stapt op als creative director bij Calvin Klein

De Belgische ontwerper verlaat het Amerikaanse modehuis al na twee jaar.

raf-simons-stopt-bij-calvin-klein
Peter WhiteGetty Images

Na slechts twee jaar, vier collecties en het winnen van meerdere prijzen scheiden modehuis Calvin Klein en diens creative director Raf Simons hun wegen. Het vertrek van de Belgische ontwerper werd afgelopen vrijdag aangekondigd, ongeveer acht maanden voordat het contract van Simons afloopt. Calvin Klein zal wegens Simons vervroegde vertrek geen show organiseren tijdens het aankomende modeseizoen in februari.

Raf Simons stopt bij Calvin Klein

In augustus 2016 werd Simons aangewezen als de nieuwe hoofdontwerper van het Amerikaanse modehuis. Daarvoor was hij creative director bij Dior. Zijn eerste collectie voor Calvin Klein werd getoond in februari 2017, die veel positieve kritieken kreeg en met veel gejuich werd ontvangen. Na vier collecties, met de Lente/Zomer 2019 collectie als de laatste van zijn hand, verlaat Simons het Amerikaanse modehuis. De reden voor zijn vertrek is nog onbekend, evenals wat de volgende stap voor Simons en zijn team gaat zijn. Ook is het nog niet duidelijk wie de ontwerper zal opvolgen bij Calvin Klein.

Vernieuwend

Als Europese ontwerper zorgde Simons voor een nieuwe, frisse wind binnen het Amerikaanse modehuis, maar zonder met diens identiteit en erfgoed te breken. Sinds zijn benoeming tot creative director voerde hij noemenswaardige veranderingen door bij Calvin Klein. Zo werd de basiscollectie getransformeerd en kreeg de denimlijn een make-over, waarbij de kenmerkende Americana-stijl en de afkomst van het Amerikaanse modehuis centraal stonden. Simons won in zijn tijd bij Calvin Klein meerdere prijzen, zoals de prestigieuze CFDA Designer of the Year Award. Ook werd zijn werk geëerd door het American Folk Art Museum, die de Belgische ontwerper prezen om zijn gebruik van Amerikaans erfgoed binnen zijn collecties, zoals het gebruik van 'quilts'.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion