Ronald van der Kemp veilt couture gezichtsmaskers voor het goede doel met Christie's

Dit is je kans om je look tijdens de pandemie nét even dat beetje extra te geven.

ronald van der kemp couture mondkapjes
Marijke Aerden

Met alle nadelige effecten die de pandemie op de mode-industrie heeft gehad, is er daarnaast ook iets nieuws ontstaan: een hele markt voor high-fashion gezichtsmaskers. Ronald van der Kemp liet tijdens een couture-presentatie in april al zien dat een mode-ontwerper zijn creativiteit ook kwijt kan in een mondkapje. Die bijzondere gezichtsmaskers gaat de Nederlandse ontwerper nu veilen voor het goede doel – samen met het gerenommeerde veilinghuis Christie's.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Ronald van der Kemp veilt couture gezichtsmaskers

Ronald van der Kemp zou zijn nieuwe couture collectie eigenlijk in Parijs tonen, maar daar stook het coronavirus een stokje voor. De Nederlandse ontwerper week daarom in april uit naar Hotel L'Europe voor zijn Couture for Change presentatie, waarbij couturewaardige gezichtsmaskers in het oog sprongen. Ronald maakte de mondkapjes zelf met de hand, en nu heb jij de kans een van zijn creaties op de kop te tikken. In samenwerking met veilinghuis Christie's zullen ze geveild worden voor het goede doel, namelijk Refugee Company.

Zien: Rinke Tjepkema onthult het duurzame Vogue x Ronald van der Kemp-designer-T-shirt

Veiling voor het goede doel

De veiling bij Christie's Amsterdam loopt van donderdag 17 september tot en met woensdag 30 september, waarbij er naar hartelust geboden kan worden op de mondkapjes. De hoogste bieder voor elk handgemaakt high-fashion gezichtsmasker mag 'm uiteindelijk in ontvangst nemen. De opbrengsten worden gedoneerd aan Refugee Company: een goed doel dat net het nieuwe Mondmaskerfabriek heeft geopend in Amsterdam, waar vluchtelingen chirurgische gezichtsmaskers produceren.

Couture gezichtsmaskers

In totaal worden er negenentwintig gezichtsmaskers van Ronald van der Kemp geveild en bieden kan vanaf tussen de vijfhonderd en achthonderd euro. Van een kleurrijke bloemenvariant en een wit exemplaar van kant tot een zwart-blauw polkadot masker en een met Swarovski's uitgedost kapje – er zit voor ieder wat wils tussen de collectie. Wie stijlvol de pandemie door wilt komen en z'n look nét dat beetje extra wilt geven kan z'n geluk niet op bij de one-in-a-lifetime veiling.

De gehele collectie mondmaskers van Ronald van der Kemp die vanaf donderdag 17 september geveild zal worden kun je vinden op de website van Christie's.

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion