Waarom je op Wereldwaterdag dit Nederlandse project wil steunen

Marie-Stella-Maris en RIKA STUDIOS gaan samen in zee voor het goede doel.

Neem vandaag even de tijd om extra dankbaar te zijn voor het schone drinkwater uit je kraan want het is Wereldwaterdag. Wereldwijd zijn er namelijk 2,2 miljard mensen die niet kunnen rekenen op dezelfde luxe. 22 maart draait dan ook niet alleen om dankbaarheid, maar ook om bewustzijn en inzet. Wil jij vandaag iets leuks doen voor de planeet en je medemens? Marie-Stella-Maris en RIKA STUDIOS helpen je hier graag een handje mee.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

250 limited edition sweaters

Marie-Stella-Maris zet zich niet alleen op 22 maart in voor schoon drinkwater. Het Nederlandse lifestylemerk doneert heel het jaar door al vijf procent van haar omzet aan waterprojecten. Toch wilden ook zij iets extra speciaals doen voor Wereldwaterdag en daarvoor schakelde ze het Amsterdams modelabel RIKA STUDIOS in. Het resultaat van die samenwerking? 250 limited edition sweaters.

Simplistisch, oversized en blauw

De sweater kenmerkt zich door de simplistische oversized-stijl die RIKA STUDIOS eigen is. Uiteraard zijn de sweaters lichtblauw, want op Wereldwaterdag wil je natuurlijk de subtiele zeetint meenemen in je outfit. Verder is de sweater gemaakt 100 % organisch katoen, wat fijn is voor je huid en de planeet. Met de sweater hopen beide bedrijven het wereldwijde tekort aan schoon drinkwater onder de aandacht te brengen en geld op te halen voor nieuwe projecten.

Wereldwaterdag kijktip

Nu kunnen we in de modewereld wel meer doen voor schoon drinkwater dan alleen een leuke sweater te kopen op 22 maart. Dagelijks worden namelijk over heel de wereld rivieren vervuild met toxische textielverf om fast fashion te produceren. Het gevolg is dat hele bevolkingsgroepen ziek worden, omdat hun waterbron vergiftigd is. Wil je meer weten over de impact van de kledingproductie op schoon drinkwater? Dan raden we je aan om juist op Wereldwaterdag de documentaire RiverBlue te bekijken.

Duurzaam shoppen

Probeer dus niet alleen vandaag maar ook morgen en over een maand bewust te shoppen bij duurzame merken. Over de RIKA STUDIOS x Marie-Stella-Maris-sweater hoef je je wat dat betreft geen zorgen te maken. Zij hebben namelijk gebruik gemaakt van milieuvriendelijke wassing. Trakteer jezelf dus vandaag nog op een sweater en draag tegelijkertijd jouw steentje bij in de strijd voor een schonere planeet.

De limited edition sweater is vanaf 21 maart voor 89 euro exclusief verkrijgbaar bij Marie-Stella-Maris, RIKA STUDIOS en de Bijenkorf Amsterdam en Rotterdam.

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sustainability