Snake lovers opgelet! Deze nieuwe tassencollectie vliegt straks over de virtuele toonbank

Bulgari schakelde Griekse ontwerper Mary Karantzou in om de Serpenti-collectie in een nieuw jasje te steken.

Dit seizoen zijn we toe aan een metamorfose. We zijn klaar om uit onze lockdown-schulp te kruipen en met een frisse look aan de lente te beginnen. Mary Katrantzou en Bulgari lanceren dan ook precies op tijd hun nieuwe tassencollectie gebaseerd op het iconische Serpenti-motief.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Caleidoscopisch borduurwerk

De Griekse ontwerper ontwierp drie tassen voor haar collectie, waarbij ze zich liet inspireren door haar couture-achtergrond en de klassieke Bulgari-ambacht. Het eerste ontwerp in de Serpenti Metamorphosis-reeks is een puffy leren tas, met een S-vormig slangenhandvat. De capsule bevat een tweede handtas die ook cross-body gedragen kan worden. Deze heeft een caleidoscopisch borduurwerk van vlinders en slangen op de voorzijde, beiden als symbolen van transformatie.

Het echte pièce de résistance is de geëmailleerde minaudière in de vorm van het Serpenti-hoofd geïnspireerd door een vintage Bulgari-horloge uit 1968. De clutch kan natuurlijk gedragen worden tijdens speciale gelegenheden, maar past volgens Katrantzou ook prima op een mantelstuk ter decoratie.

Vorige Serpenti-samenwerkingen

Katrantzou is niet de eerste ontwerper die haar draai mocht geven aan de Bulgari-klassieker. De Italiaanse juwelier bracht al eerder collecties in de ‘Serpenti, through the eyes of’-serie uit met onder anderen Nicholas Kirkwood en Ambush. Katrantzou is erg blij dat Bulgari vaak samenwerkt met jonge ontwerpers.

Het belang van nieuwe stemmen

‘De mode-industrie evolueert voortdurend,’ legt ze uit. ‘Het is belangrijk dat onafhankelijke designermerken een stem hebben en erkend worden voor hun creativiteit een authenticiteit. Ik denk dat dit precies is wat luxehuizen nieuwe energie geeft.’ Volgens Katrantzou leveren nieuwe ontwerpers ook een fris perspectief waarmee de industrie het oude erfgoed kan herinterpreteren.

De Serpenti Metamorphosis-collectie van Mary Katrantzou is vanaf 15 april bij Bulgari te koop en is nu beschikbaar voor pre-order.

Shop Vogue's Accessories Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion