Met dank aan generatie Z gaan we deze print in 2021 allemaal dragen

Nu nog een festival of drie als (mode)toneel, en je hoort ons niet meer.

campagnebeeld van house of sunny
House of Sunny

We schreven al eerder hoe we eindeloos kunnen fantaseren over een eerste échte post-corona look, waarbij niet bespaard zal worden op kleur, glitters en alle andere zaken die 'extravagant' schreeuwen. De laatste modetrend op TikTok willen we je dan ook niet onthouden: als íets symbool staat voor vrij- en blijheid, is het namelijk deze (groovy!) print wel.

Psychedelische print

De opkomst van deze trend heeft deels te maken met generatie Z (wanneer niet), en deels met de lente/zomer 2021-collecties, die er net zo goed mee aan de haal gingen. De psychedelische print is dit jaar in meerdere hoeken van de (mode)wereld geliefd: zowel bij fanatieke TikTokkers als gevestigde ontwerpers. Kleinere cultlabels als House of Sunny, Paloma Wool en Miyette zijn al een tijdje verknocht aan de print, en grotere namen als Dries van Noten en Raf Simons volgen dit seizoen hun voorbeeld.

Zien: hoe Harry Styles de stijl van generatie Z beïnvloedt

Vrijheid en euforie

Dat we massaal als een blok voor de psychedelische print vallen is niet zo vreemd. Het motief wordt sinds jaar en dag geassocieerd met de jaren zestig en zeventig, een periode waarin euforie en vrijheid centraal stonden. Tie-dye staat ook niet voor niks weer op de kaart: we ervaren (zeker nu!) schijnbaar toch een hang naar hedonisme, en de bijna hypnotische trance die dansen en muziek kunnen opleveren. Nu lockdowns ons leven beheersen, zorgen dergelijke prints in ieder geval nog voor een piepklein gevoel van vrijheid.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

How to wear

Prettig aan de psychedelische print: het laat zich zo casual of uitgesproken combineren als je zelf wil. Omdat het een eyecatcher is, volstaat een geprinte turtleneck al met high-waisted denim, en een retro sneaker om het geheel af te maken. Wie de 60's en 70's echt ten volle wil omarmen kan tevens voor print on print gaan, of een psychedelisch geprinte flared combineren met een leren blazer. Kijk voor inspiratie vooral naar Bella Hadid, die wel weet hoe ze met psychedelia aan de slag moet.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion