Waarom deze acrobatische show van Mugler social media compleet overneemt

Bella Hadid die een salto doet? Check.

In een tijd waarin we de dagen veelal in één houding achter onze laptop slijten, wil het thema 'flexibiliteit' nog weleens naar de achtergrond verdwijnen. Misschien verklaart dat de social media hype rondom Muglers laatste show, waarin modellen zichzelf van hun meest acrobatische kant laten zien.

Mugler Lente/Zomer 2021

Voor zijn Lente/Zomer 2021 collectie trommelde creatief directeur Casey Cadwallader niet alleen Mugler-favoriet Bella Hadid, maar ook Alek Wek en Euphoria-lieveling Hunter Schafer op. De modellen zijn te zien in een video die zich laat omschrijven als een sexy circus, gemixt met een vleugje creepy dollhouse. De virtuele catwalk is geplaatst in donker theater en opent met Hadid die moeiteloos in de lucht wordt gegooid, waarna Schafer vanuit de lucht op het podium landt. Complimenten voor de stunt doubles.

Bodysuits en glitters

In de digitale presentatie zien we onder meer praktisch onzichtbare bodysuits van nylon, waarbij architectonische lijnen over lichamen van de modellen lopen. Maar er zijn ook looks van lycra, die vergezeld worden door talloze glinsterende kristallen. Sommige asymmetrisch gedrapeerde jurken (in hemelsblauw en kersenrood!) ogen bijna als een spinnenweb, maar dan eentje die je wél in je huis wil. De jasjes met puntschouders en nauwsluitende tailles passen perfect binnen de geest van Mugler, die groot werd met soortgelijke creaties.

hunter schafer voor mugler
Mugler
dominique jackson voor mugler lente zomer 2021
Mugler

Progressiever gedachtegoed

Hoewel je de sfeer van het modehuis nog steeds proeft, heeft Casey Cadwallader sinds zijn aanstelling in 2018 wél een wat progressiever (en welkom) gedachtegoed doorgevoerd. Hij vindt het belangrijk om verschillende lichaamstypes en gender identities op zijn catwalk te tonen, in tegenstelling tot grondlegger Thierry Mugler, die zijn kleding uitsluitend liet dragen door één type vrouw (lees: lange benen, smalle taille, pronte borsten en brede schouders).

mugler lente zomer 2021
Mugler
mugler lente zomer 2021
Mugler

Lichamen vieren

Het zal dan ook geen toeval zijn geweest dat Cadwallader zijn video op International Trans Day of Visibility lanceerde. Niet alleen transmodel Hunter Schafer, maar ook Pose's Dominique Jackson liep mee in de show. 'Alle lichamen zijn het ontwerpen waard, niet alleen dunne lijven. En zelfs smalle lichamen hebben soms een grotere kont of borsten,' vertelt hij aan Vogue. 'Deze kleren helpen je dat juist te omarmen, en laten je niet slechter voelen over 't feit dat je die lichaamsdelen hebt. Ik wil verschillende body shapes vieren.' Je bekijkt de hele show hieronder.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion