Deze opkomende ontwerper is geliefd door Kylie Jenner en Cardi B (en binnenkort ook door jou)

Mocht je een beetje cosmic energy in je leven willen brengen: dit is het moment.

Je moet het maar kunnen: nét aan het Londense Central Saint Martens afgestudeerd zijn, en nu al doorgaan als de favoriete nieuwe ontwerper van talloze supersterren. Het lukte de Franse Pierre-Louis Auvray (25), die Kylie Jenner en Cardi B tot zijn fanbase mag rekenen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Over Pierre-Louis Auvray

Pierre Louis-Auvray brengt mode en kunst samen in zijn ontwerpen, die door sommigen als bizar en unreal worden omschreven. In 2019 toonde hij met dank aan VFiles en Depop zijn werk voor het eerst tijdens New York Fashion Week, samen met vier andere uitverkoren ontwerpers. Naderhand ging het balletje al snel rollen, want verschillende beroemdheden zijn inmiddels verknocht aan zijn ontwerpen.

Vervorming

Auvray maakt al zijn ontwerpen in z'n uppie, en vervaardigt ieder stuk met de hand. Zijn designs draaien bovenal om het menselijk lichaam, de toekomst en technologie. Hij reconstrueert of upcycled vaak kledingstukken, zoals veel jonge ontwerpers – veelal vanuit duurzaamheidsoverwegingen – vandaag de dag doen. Het werk van de Fransman blijft ver weg van trends, en focust zich vooral op het 'vervormen' van het menselijk lichaam (met, bijvoorbeeld, enorme Hulk-taferelen als resultaat).

Kylie Jenner is fan

De ontwerper staat ook bekend om zijn futuristische 3D-looks, die vaak van schuim en latex worden gemaakt. Recent maakte hij speciaal voor Kylie Jenner een catsuit, die praktisch van een andere planeet lijkt te komen. 'Ik raakte geïnspireerd door illustraties uit de jaren tachtig en de esthetiek van science fiction-cyberpunk,' vertelt hij aan Vogue. 'Als ik naar het werk van Hajime Sorayama of Pater Sato kijk, is er altijd een mix van fantasie en erotiek, en daar raak ik erg door geïnspireerd wanneer ik mijn eigen prints teken.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Cardi B in 3D

Ook Cardi B is openlijk fan van zijn werk: in januari droeg ze, net als Kylie, een van zijn 3D-geprinte ontwerpen. De jurk is semi-doorschijnend (hallo zwarte string!), heeft een dramatische sweetheart neckline en gebreide details. Hoewel de outfit niet zou misstaan in een Star Wars-productie, droeg Cardi B de look gewóón tijdens winkelsessie te Rodeo Drive. En gelijk heeft ze: de wereld kan best een knap staaltje cosmic energy gebruiken.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion