Patta en Tommy Hilfiger slaan handen ineen ter ere van de Afrikaanse diaspora

Unity is strength, division is weakness.

patta x tommy
Courtesy of PATTAXTOMMY

Samenwerkingen tussen verschillende merken schieten als paddenstoelen uit de grond. En de nieuwste collab waar modefans zich vanaf 9 april over mogen buigen, is die van het Nederlandse merk Patta en het Amerikaanse label Tommy Hilfiger. Toch is deze samenwerking íets anders dan de vele anderen, deze twee streetstyle-merken slaan de handen namelijk ineen om de Afrikaanse diaspora te vieren.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

PATTA X TOMMY

Het is vooral het gezamenlijk geloof in gemeenschap, inclusiviteit en openheid dat de twee merken bij elkaar bracht. En met hun capsule-collectie hopen Patta en Tommy de rijke cultuur van Afrika te belichten. Het continent heeft in de afgelopen jaren een heuse omslag gemaakt. Verhalen over armoede en oorlog voeren niet langer de boventoon. Voor inspiratie op het gebied van muziek, mode en trends, bestudeert een groot deel van de wereld de eeuwenoude én nieuwe rijke culturen afkomstig uit het continent. Wie de nieuwste trend hoopt te voorspellen, moet in Afrika zijn.

'Unity is strength, division is weakness'

Wie bekend is met het Panafrikanisme en de bijhorende vlag, valt al snel op dat de boodschap van deze filosofie (eenheid tussen Afrikanen en alle nakomelingen van het continent ten behoeve van Afrika, red.) ook fysiek in de collectie is terug te zien. Voor de samenwerking en de honderdste viering van de Pan-Afrikaanse vlag, ruilde Tommy Hilfiger zelfs zijn bekende wit-rood-en-blauw kleurencombinatie in voor de kleuren van deze Afrikaanse vlag - rood, zwart, groen en geel. Ook de Surinaamse en Marokkaanse vlag werden in de collectie verwerkt.

patta x tommy
Courtesy of PATTAXTOMMY

Upcyling

Met de collectie vragen de twee modehuizen niet alleen opnieuw de aandacht voor de diaspora en al hetgeen dat is voortgekomen uit deze cultuur, ze doen ook aan upcyling. Iconische kledingstukken uit de archieven van Tommy Hilfiger werden door Patta uitgekozen en in een nieuw jasje gestoken. De samenwerking laat zien dat we ons het komend seizoen nog steeds - schaamteloos - mogen kleden alsof we in de nineties leven. Unisex, comfy en oversized zijn drie woorden waarmee we deze collectie mogen omschrijven.

patta x tommy
Courtesy of PATTAXTOMMY

Meer aandacht voor de diaspora

Niet alleen Patta en Tommy Hilfiger zullen profiteren van deze samenwerking. Het doel is om een deel van de opbrengst te doneren aan The Black Archives in Amsterdam, Sistah Space in London en The Good Neighborhood Collectie in Milaan. Drie organisaties die zich inzetten voor de Afrikaanse diaspora. Met deze donaties hopen de twee merken meer bewustzijn te creëeren rondom de geschiedenis van Afrika en hoe deze doorspeelt in het hedendaagse leven. Ook via de website van PATTA X TOMMY leer je dankzij de documentaire Katibo Yeye meer over deze geschiedenis.

patta x tommy
Courtesy of PATTAXTOMMY
patta x tommy
Courtesy of PATTAXTOMMY

De capsule-collectie van PATTA X TOMMY is vanaf vrijdag 9 april verkrijgbaar via de website.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion