Gucci x Balenciaga is een feit en een van de meest epische gebeurtenissen uit de modegeschiedenis

In het jaar dat Gucci honderd jaar wordt, bundelt Gucci de krachten van de twee grootste modehuizen.

Over historisch gesproken: in het jaar dat Gucci de honderd aantikt, concentreert het Italiaanse modehuis zich niet alleen op haar eigen designs. Voor de nieuwste 'Aria'-collectie nam Gucci de meest iconische Balenciaga-ontwerpen over in haar eigen nieuwe collectie, en dat is – op z'n zachtst gezegd – nógal episch te noemen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Gucci en Balenciaga slaan eigen weg in

In de modewereld ging al langer het gerucht over een mogelijke samenwerking rond, maar nu heeft die eindelijk vorm gekregen. Al hoewel de twee modehuizen niet letterlijk samen een collectie hebben ontworpen, heeft Alessandro Michele wel gebruik gemaakt van de meest herkenbare Balenciaga-designs voor de nieuwe Gucci Aria-collectie. Gucci's Balenciaga-hack komt niet geheel onverwachts, gezien het feit dat zowel Gucci als Balenciaga steeds vaker hun eigen onverwachtse paden inslaan. Denk alleen al aan de Gucci x North Face collectie (of Gucci die zich überhaupt niet meer aan de standaard mode-agenda houdt), en Balenciaga's Herfst/Winter 2021-videogame. De Gucci x Balenciaga hack lijkt hoe dan ook een perfecte match tussen de twee modehuizen, die creatieve vernieuwing beide niet weren. Het is tevens hét perfecte antwoord op het verlangen naar een post-pandemisch spektakel.

Gucci Aria

De nieuwe Gucci Aria-collectie, die zojuist online is gelanceerd, werd gepresenteerd middels een speciale korte film. De productie werd geregisseerd door fotograaf en regisseur Floria Sigismondi, en Gucci's Alessandro Michele himself. Michele lijkt dit jaar niet alleen geschiedenis te willen schrijven (deze collectie met Balenciaga contaminatie is op z'n minst groundbreaking te noemen), maar ook in de historie te willen duiken. Zo is de nieuwe collectie tevens een eerbetoon aan oprichter Guccio Gucci, die in zijn jeugd als liftjongen in het Savoy Hotel in Londen werkte.

Gucci x Balenciaga

Gucci's Aria-release zal de post-pandemische mode-industrie zonder twijfel op de kop doen zetten. Want dat een van de meest leading modehuizen inspiratie haalt uit de ontwerpen van haar grootste concurrent is één ding, maar om gewoon de meest iconische designs op te nemen in je eigen collectie is een ander ding. In de collectie zijn zowel uitbundige grote Balenciaga-silhouetten als iconische Gucciprints- en motieven te zien. Gigantische jassen zijn daarnaast bewerkt met Gucci-versieringen, en ook glitterende maatpakken zijn ruimschoots gerepresenteerd. Bekijk de collectie hieronder vooral zelf.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion