Door deze Birkenstock x Toogood samenwerking wil ik die sandalen stiekem wél hebben

Alles over de coole make-over van de 'ugly' sandaal.

Misschien vind je de Birkenstock-sandalen sowieso al mooi of ervaar je vooral afschuw bij de sandalen, zoals ik. De terugkeer van de ugly Birkenstocks in de modetrends het afgelopen jaar was echter niet geheel onverwachts. De modewereld vult zich de afgelopen seizoenen met de hype rondom 'lelijke' trends; denk aan de Crocs en de (nu coole) dad sneaker die beiden hun terugkeer maakten. En zo ook de Birkenstock. Maar, Faye Toogood veranderde de ugly sandaal met haar magic fashion touch in een toch wel best coole schoen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Birkenstock x Toogood

De Londense Faye Toogood haalt haar inspiratie uit sculpturale vormen en kunstwerken uit het verleden. Die benadering nam ze ook mee naar Birkenstock. De twee merken bundelden hun krachten en gaven de sandaal een nieuwe, verfrissende uitstraling. Máár, interessant: aanvullend op de nieuwe schoenencollectie hebben ze ook een kleding- en accessoirelijn én jawel, een bed ontworpen. Het bed bestaat dan ook uit dezelfde materialen waarvan de nieuwe schoenencollectie is gemaakt: kurk, leer en canvas.

birkenstock x toogood
Schoenencollectie 
Tom Johnson
Bed
Birkenstock x Toogood

De nieuwe Birkenstocks

Waar je de Birkenstock-sandaal mogelijk goed herkende aan het iconische model bestaande uit de kurk-zool, leren banden en metalen grote gespen, luidt de Birkenstock x Toogood samenwerking een nieuw tijdperk in voor de sandaal. De samenkomst van de kernwaarden van de twee merken, functionaliteit en sculpturaal design, komt dan ook perfect tot uiting in de nieuwe ontwerpen. De nieuwe Birkenstock-schoenencollectie bestaat uit drie nieuwe modellen: Forager, Mudlark en Beachcomber (een puffy model, we love it). Elk van de drie ontwerpen heeft klittenband in plaats van gespen en komt in leer, canvas en vilt, in de kleuren wit, zwart, geel en grijs.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De nieuwe Birkenstock x Toogood schoenencollectie (en het bed) kun je bemachtigen op de website van Birkenstock en de Birkenstock x Toogood kledinglijn is beschikbaar op de website van Toogood.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion