Get ready for summer! H&M en Liya Kebede's samenwerking wil je even zien

H&M lanceert vandaag hun designersamenwerking met model en Lemlem-oprichter Liya Kebede.

De samenwerking tussen Simone Rocha en H&M ligt nog maar net een maand in de winkels, maar mag nu al plaats maken voor een nieuwe collectie. De Zweedse modeketen lanceert vandaag namelijk haar nieuwste samenwerking met niemand minder dan model en Lemlem-oprichter Liya Kebede.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Lemlem X H&M

Voor haar samenwerking met H&M liet de Ethiopische Liya zich inspireren door de zonnige toekomst die ons hopelijk na de pandemie staat te wachten. Dit zien we terug in de vrolijke kleuren – denk aan blauw, oranje en neontinten - die in deze collectie de boventoon voeren, maar ook in de zwierige katoenen jurken, pantalons en kaftans. In gesprek met Vogue vertelt de Lemlem-oprichter dat de collectie ons ‘toestemming geeft om te dromen’. De samenwerking met H&M doet volgens Liya Kebede denken aan blijdschap en geluk.

Traditionele ambacht

Items uit de collectie herinneren ons aan een lekker lui leven aan het strand, maar er zit flink wat ambacht achter het creëren van de kleding. De traditionele luchtige met handgewoven stoffen, die kenmerkend zijn voor Lemlem, vinden hun roots in Ethiopië en voldoen aan de duurzaamheidsregels waar het merk voor staat. Dat de collectie dan ook – per toeval - op Earth Day wordt gelanceerd, geeft Liya een gevoel van vreugde. ‘Ik vind duurzaamheid heel belangrijk en ben blij dat H&M dat begrijpt.’

lemlem x hm
Courtesy of H&M
lemlem x hm
Courtesy of H&M

Een droom die uitkomt

‘De voorgaande designersamenwerkingen van H&M vond ik altijd al heel mooi. En het concept om samen te werken met exclusieve merken om deze toegankelijk te maken voor het groter publiek, vind ik geweldig. Toen ik door H&M werd gevraagd om samen te werken, was ik daarom hartstikke blij. Het is een droom die uitkomt en ik heb er veel van opgestoken', vertelt Liya. Hiermee doelt de Lemlem-oprichter vooral op het feit dat ze dankzij deze collab heeft geleerd om een collectie te ontwerpen die bestaat uit volledige looks.

Full-looks

Voor Lemlem X H&M ontwierp Liya namelijk kleding én accessoires. Iets wat ze voor Lemlem nog niet heeft gedaan. ‘Met de accessoires erbij is het makkelijker om een full-look te maken. En dat is wat ik voor deze samenwerking in gedachten had. Verschillende items uit de collectie zijn makkelijk met elkaar te combineren en in laagjes te dragen. Een day-to-night-look heb je in een handomdraai gecreëerd', aldus Liya Kebede over haar samenwerking met H&M.

De collectie van Lemlem en H&M is vanaf vandaag beschikbaar via de website en te koop in de winkels.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion