Deze tips van experts maken het opruimen van jouw voorjaarsgarderobe makkelijker dan ooit

Klaar voor jouw closet detox? Ready, set, go!

We zitten middenin de lente en laat dat het perfecte moment zijn om die chaotische kledingkast weer eens op te ruimen, juist nu je zoveel thuis zit (tóch een voordeel van de lockdown). De voorjaarsopruim is echter een heikele activiteit waar we vaak tegenop kijken. Het idee van die opruim creëert hoogstwaarschijnlijk alarmbellen van chaos, rommel, oververhitting en stoffige kledingitems in je hoofd, maar dat is niet nodig. Vogue en KonMari-adviseur Raffaella Tarassi voorzien jou daarom van de perfecte tips voor jouw closet detox.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Tips voor jouw closet detox

Het opruimen van je kledingkast mondt vaak uit in een ravage: overal kleding, geen frisse lucht, jij verhit én gestresst, en je bent eigenlijk meer rommel aan het maken dan aan het opruimen. Maar, dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. En wie zei dat je kledingkast opruimen geen leuke activiteit kan zijn? Zo kun je coole nieuwe outfits vinden, oude stukken herontdekken en kun je er ook nog eens geld mee verdienen als je het goed aanpakt en jouw oude kleding een tweede leven inblaast (want, vintage is het nieuwe nieuw). Lees mee hoe jij van jouw closet detox een leuke activiteit maakt.

Klaar voor de start?

Professioneel organiser en gecertificeerd KonMari-adviseur (ja, van de Marie Kondo-opvouwtechniek) Raffaella Tarassi raadt aan om je closet detox in een echt me-time moment te transformeren. 'Bereid je kamer eerst voor: zet het raam open en haal wat frisse lucht naar binnen, steek een kaarsje aan, zet wat instrumentale muziek aan, creëer de sfeer voor iets geweldigs, waar je je tegelijkertijd energiek, geïnspireerd en ontspannen kunt voelen.' Klinkt heerlijk toch?

Werk in categorieën

Om je (opruim)leven meer op orde te krijgen, is het fijn om te werken met kledingcategorieën. 'Haal alle items van de categorie waaraan je werkt uit de kast, breng ze naar dezelfde plek en verdeel ze uiteindelijk in subcategorieën om het proces gemakkelijker te maken. Als je bijvoorbeeld aan kleding werkt, groepeer dan alle T-shirts, broeken, jassen en verdeel ze vervolgens in subcategorieën, zoals tanktops, T-shirts met korte mouwen, T-shirts met lange mouwen,' adviseert Raffaella. Zo werk je stap voor stap elke categorie af en wordt het geen chaos.

Stapelen die handel

Voor nóg meer orde creëer je vervolgens vier stapels: een bewaarstapel, een recycle- of doneerstapel, een verkoopstapel, en de 'ik weet het nog niet'-stapel. 'Ik raad altijd aan om de 'misschien'-items helemaal aan het einde van elke categorie te passen of te overwegen, zodat je een duidelijker beeld hebt van wat je sowieso wil behouden,' aldus Raffaella. Het aanhouden van die stapels zorgt voor rust in je hoofd en maakt de opruim een aangenamer geheel.

Trendy én comfy

Wanneer het punt daar is, en je staat in een van je items voor de spiegel, ga dan een aantal punten na. Ten eerste, is het stuk nu trendy óf is het een tijdloze klassieker? Als het geen van beiden is, dan is het een grote kans dat je het item niet meer zal dragen. Ten tweede, zit het item lekker? Een kledingstuk kan dan nog zo hip zijn, maar als het niet lekker zit of je voelt je er niet goed in, dan zal je er niet blij van worden als je het weer aantrekt. Weg doen dus. Items om te bewaren dit seizoen: wijde broeken, veel kleur, items met pofmouwen, bodywarmers, bralettes en kleine hakjes.

Check hier de 12 belangrijkste lente/zomer modetrends van 2021.

Kleding verkopen

Als je een item niet van plan bent om te houden, overweeg dan om het een nieuw leven in te blazen door het te verkopen. Geloof me, zelfs die items waarvan je denkt dat niemand ze wil hebben, zelfs daar kun je anderen blij mee maken. Maak, nu je toch al bezig bent, meteen foto's in de kleding zodat je dat al achter de rug hebt. Zorg dat het item er een beetje aantrekkelijk uit ziet, voeg een goede beschrijving en tags toe, en check soortgelijke items voor een passende prijs. En voilà, klaar. Handige sites om je kleding te verkopen zijn Vinted, Rebelle, Designer Vintage, Vestiaire Collective en natuurlijk good old Marktplaats.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion