De Chanel Cruise show verhief de Franse Provence naar een nieuw Chanel-punk niveau

Droom weg in de Franse Provence met een eerbetoon aan Coco Chanel en de inspirerende Jean Cocteau.

Terwijl het zonlicht de Carrières de Lumières vulde in Les Baux, een romantische verzameling van grotachtige kamers in een van de meest idyllische dorpjes in de Franse Provence, vulde Virginie Viard de Carrières op haar beurt met haar grafische Chanel-ontwerpen van de nieuwste Cruise-collectie. Met onder andere Nederlandse trots Jill Kortleve, Pleun Keijsers, Britt Oosten en Luna Bijl, maar ook Sara Grace Wallerstedt en Anna Ewers waren in de show te zien.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Carrières de Lumières

Eerder, naast andere kunstenaars en artiesten, gebruikte Jean Cocteau (die erg close was met Gabrielle 'Coco' Chanel) in 1960 de Carrières de Lumières als decor voor zijn film The Testament of Orpheus. Virginie Viard was geraakt door het imposante stenige decor en liet zich inspireren voor haar Cruise-collectie. 'Toen ik de steengroeven opnieuw kwam bekijken - ik was er jaren geleden al geweest, voordat hij werd gebruikt voor Son et Lumière - zag ik dat de kleding sterk moest zijn, zwart en wit. Anders zou het in Egypte kunnen zijn. Ik hou van ruches voor couture,' vervolgde ze, 'maar ik dacht in eerste instantie dat de collectie hier niet modern uit zou zien.'

chanel cruise show
Carrières de Lumière
Courtesy of Chanel
chanel cruise show
Chanel Cruise
Courtesy of Chanel

Gabrielle Chanel en Jean Cocteau

Gabrielle Chanel en Jean Cocteau trokken vroeger veel op samen; hij maakte portretten en illustraties van haar kleding voor haar, en zij ontwierp kostuums voor zijn toneelstukken. Die bijzondere relatie, was Viards inspiratie voor haar Cruise-collectie voor Chanel. De twee spendeerden veel tijd samen in het appartement van Chanel aan Rue Cambon. Virginie Viard dompelde zich onder in de relatie en hun onderkomen en bracht de leeuwen, vredesduiven, faunen en sfinxen uit Chanels appartement terug naar de grafische prints op haar Cruise-ontwerpen. De dieren komen terug in allerlei handgeschilderde en geborduurde patronen op de kleding en accessoires.

chanel cruise show
Courtesy of Chanel
chanel cruise show
Courtesy of Chanel

De Cruise-collectie

De cruise-collectie is fris, sterk en modern. De collectie wordt gevuld door enerzijds klassieke maritieme ontwerpen en punk-achtige designs (oh hey monogram lipring!). Denk aan brede halslijnen, wijde broeken, vloeiende maxi rokken en kralen, en anderzijds aan strakke cropped blazers, minirokjes, stoere bouclé sets, netpanty's, leren riempjes en bretels. Het zwart-wit en de iconische kitten heels komen echter telkens terug. Viard baseerde haar ontwerpen op de verschillende illustraties die Jean Cocteau toentertijd voor Chanel maakte, zoals een Chanel-jurk uit de jaren twintig met franjes, en op afbeeldingen en foto's van punkers die Chanel in haar appartement had hangen.

chanel cruise show
Courtesy of Chanel
chanel cruise show
Courtesy of Chanel

Cruise lijkt naast een dromerige Chanel-punk bijeenkomst in de Franse Provence ook op een eerbetoon aan Gabrielle Coco Chanel en de inspirerende Jean Cocteau. Kijk mee.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Bekijk hier de mooiste modecampagnes van het Lente/Zomer 2021-seizoen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion