Jean Paul Gaultier maakt grote comeback met nieuwe ready-to-wear collectie

Merci, Jean Paul Gaultier.

Na zes jaar te zijn verdwenen van het ready-to-wear toneel, maakt modehuis Jean Paul Gaultier een comeback waar we u tegen mogen zeggen. Het Franse modelabel kondigde namelijk gisteren via Instagram aan een nieuwe ready-to-wear collectie te lanceren. En die is er sneller dan we dachten.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Jean Paul Gaultier exit

Hoewel Gaultier zes jaar geleden al zijn laatste ready-to-wear collectie lanceerde, nam hij afgelopen jaar volledig afscheid van de mode toen hij zijn laatste Haute Couture-collectie in Parijs presenteerde. Zijn plan was om vanaf dat moment elk seizoen een andere ontwerper uit te nodigen voor samenwerkingen. Máár, toen er vorige week een Instagrampost vanuit de ontwerper kwam met het bericht 'Het Einde', ontplofte het internet. De modieuze 'enfant terrible' maakt zijn naam weer waar. En daar zijn we bij Vogue blij om.

He is back

Tot grote vreugde van de modewereld is de boodschap inmiddels duidelijk: JPG keert terug. En dat met een ready-to-wear collectie. Nog leuker nieuws: die collectie wordt morgen, vrijdag 28 mei, gelanceerd. In de campagne zal onder andere topmodel en stijlicoon Bella Hadid te zien zijn. Hoewel Gaultier zelf niet langer rechtstreeks verantwoordelijk is voor de kledingontwerpen, is hij nog altijd erg nauw verbonden met het modehuis. Ook zal hij in de toekomst betrokken blijven zijn bij toekomstige collecties.

De nieuwe collectie

Wat je van de nieuwe collectie kunt verwachten? De collectie is een herleving van JPG's zeemansstrepen trademark. Daarnaast is de nieuwe collectie een genderloze en inclusieve collectie. Verschillende ontwerpers hebben meegewerkt aan de collectie, waaronder Nicola Lecourt Mansion, die zich specialiseerde in zwart mesh, Palomo Spain voor de gebloemde ontwerpen en Ottolinger, die het zeemansshirt herdefinieerde in een jumpsuit met zebrastrepen. De beroemde kegelvormige beha (beroemd gemaakt door Madonna) is geherinterpreteerd door punk sieradenontwerper Alan Crocetti. Marvin M'Toumo stortte zich op de schelp en schaaldieren accessoires.

Jean Paul Gaultiers nieuwe ready-to-wear collectie is verkrijgbaar vanaf vrijdag 28 mei 2021 en zal beschikbaar zijn op de website en Ssense.

jean paul gaultier comeback is terug met ready to wear collectie
Vanni Bassetti + Jean Paul Gaultier
jean paul gaultier comeback is terug met ready to wear collectie
Vanni Bassetti + Jean Paul Gaultier


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion