De nieuwe duurzaamheidsindex van H&M is precies wat we nodig hebben

Krijg inzicht in de duurzaamheid van jouw kledingaankoop.

Wist je dat de kledingindustrie meer CO2 uitstoot dan de internationale luchtvaart en zeetransport samen? Dan weet je dat in ieder geval nu. Kledingproductie is een waanzinnig grote factor binnen de milieuvervuiling. En daarom is het zo fijn dat een van de grootste retailers ter wereld, H&M, met een duurzaamheidsindex komt. Op basis van waterverbruik, de opwarming van de aarde, het gebruik van fossiele brandstoffen en watervervuiling wordt jouw nieuwe kledingitem gerankt.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

H&M duurzaamheidsindex

H&M is een van de allereerste merken die de Higg Index Duurzaamheidsscore toepast - een score die ontwikkeld is door meerdere fashion retailers en duurzaamheidsexperts wereldwijd. Met deze score - die bij kledingstukken op de H&M website wordt vermeld - krijg je inzicht in wat de impact van duurzamere materialen is tegenover hetzelfde materiaal gemaakt op een conventionele manier. Misschien stond je er niet eens bij stil hoe vervuilend die ene leuke jeans of die geweldige jurk voor het milieu was. Nu krijg je de mogelijkheid om daar wel op te letten. Use it.

hm duurzaamheidsindex duurzame kleding
H&M

De duurzaamheidsscores

Maar hoe werkt die duurzaamheidsindex dan? Alle producten van H&M krijgen een score toegekend van ‘basis’, 1, 2 of 3, wat aangeeft wat de impact op het milieu is van de materialen die gebruikt zijn om het betreffende item te maken. Hierbij krijgen conventionele materialen de score ‘basis’, en items die gemaakt zijn van materialen die minder impact op het milieu hebben krijgen de hogere scores. Hoe hoger de score, hoe beter dus. De scores staan nu vermeld bij enkele items, maar de komende maanden zal de index bij steeds meer items verschijnen. Ook kun je de H&M-app gebruiken om items in de winkels te checken - door middel van het scannen van de streepjescode - op hun duurzaamheid.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion