Altijd al een Dior-item willen hebben uit het John Galliano-tijdperk? Dit is je kans

Meer dan honderd Dior archiefstukken ontworpen door John Galliano worden vanaf 7 juni te koop aangeboden.

Modekenners kijken nog steeds met liefde terug op John Galliano's tijdperk bij Dior. De Britse ontwerper stond aan het roer van het Franse modehuis van 1996 to 2011 en ontwierp in die vijftien jaar collecties die de modewereld op zijn kop hebben gezet. Goed nieuws voor wie vandaag de dag nog steeds nostalgisch wegdroomt bij die beelden: meer dan vijfhonderd archiefstukken uit Galliano's tijd bij Dior worden nu te koop aangeboden.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Dior door John Galliano veiling

Hoewel Galliano tegenwoordig zijn stempel op de mode-industrie drukt met prachtige collecties voor Maison Margiela, kijkt menig modekenner nog met liefde terug op zijn collecties voor Dior. In 1996 debuteerde de Britse ontwerper met de Herfst/Winter 1997-collectie voor het Franse couturehuis waarmee hij een frisse wind blies door de Parijse modeweek. Voor wie altijd al een van Galliano's ontwerpen uit die tijd heeft willen bezitten, dit is je kans: tijdens een once-in-a-lifetime veiling worden meer dan vijfhonderd (!) archiefstukken van zijn hand aangeboden.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Meer dan honderd archiefstukken

De veiling van Cornette de Saint Cyr neemt plaats op 7 juni en bevat meer dan vijfhonderd items uit het Galliano-tijdperk van Dior. Maar liefst driehonderd daarvan zijn afkomstig van een Russische vrouw die zijn ontwerpen al sinds zijn Herfst/Winter 1997-debuut aan het opsparen is. 'De verkoop is zeer representatief voor de evolutie van Galliano's stijl in het huis van Dior', vertelt Hubert Felbacq, directeur van de luxe- en vintageafdeling van Cornette de Saint Cyr, aan WWD.

John Galliano voor Dior

Tijdens de veiling worden onder andere must-haves als een met bloemen geborduurd Bar jasje en Dior Saddle Bags aangeboden tot stukken uit de Lente/Zomer 2001-collectie gemaakt met de iconische krantenprints. Wie denkt diep in de Dior buidel te moeten tasten om een van de stukken te bemachtigen heeft het mis, kleinere accessoires worden al geveild vanaf dertig euro. Maar wie wat meer te besteden heeft loopt wellicht binnenkort rond in een op zesduizend euro gewaardeerde python jas uit de Herfst/Winter 2006-collectie.

Bekijk de gehele collectie die geveild wordt op de website van Cornette de Saint Cyr.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion