Plussize model Danielle van Grondelle over het verleggen van grenzen in de mode-industrie

Plussize model Danielle Grondelle: 'Als plussize model kan ik een verschil maken in iemands leven.'

Hair, Black, Shoulder, Beauty, Skin, Lip, Long hair, Photo shoot, Hairstyle, Black hair,
Paul Bellaart

De Rotterdamse, in zowel New York als LA wonende Danielle van Grondelle draait mee in de hoogste moderegionen, stond in Vogue Italia en liep voor Victoria Beckham. Samsung zag in haar de personificatie van de nieuwste Galaxy S8 smartphonegeen beperkingen, maar mogelijkheden is het credo. 'Als plussize model kan ik een verschil maken in iemands leven, de status quo uitdagen.'

'De perceptie dat je geen topmodel kunt worden met brede heupen? Ik bewijs het tegendeel.'


'Afgelopen jaren zijn er meer plussize modellen bijgekomen, maar we hebben nog een lange weg te gaan. Wereldwijd werken maar twintig meisjes, onder wie ikzelf en Ashley Graham, fulltime.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De ontdekking

'Op mijn veertiende ben ik gescout. Ik had toen broekmaat 27, een heupomvang van 93, 94 centimeter, maar dat was niet smal genoeg. Ik droomde van piloot worden, net zoals mijn vader bij Singapore Airlines, óf van een modellenbestaan nadat ik Naomi Campbells boek had gelezen. Een periode van lijnen en tranen tijdens meetsessies op mijn bureau volgde. Ik dacht dat mijn droom aan diggelen was. Gelukkig waren mijn ouders mijn steun en toeverlaat en zeiden: “Danielle, er komt een dag dat de mode zich gaat aanpassen aan jouw standaard van schoonheid.” Ze hebben gelijk gekregen. Als plussize model bij mijn moederbureau Role Models kreeg mijn carrière vleugels.In New York heb ik nu zes keer fashionweek gelopen, zoals laatst nog voor Victoria Beckham. Ze is heel petite, maar ook erg mooi, en ze komt lief over. Grappig genoeg was ze tijdens de eerste casting onder de indruk van mijn jumpsuit. Ik krijg vaak complimenten over mijn stijl, want boven maat 42 wordt kleding vaak saai en ouwelijk. Jammer. Zelf draag ik het liefst head-to-toe prints, ben een sneakerhead met wel tweehonderd paar – Jordan 11 is favoriet – en ik hou van mode met een knipoog, zoals je ziet bij Jeremy Scott.

Wat niemand van mij verwacht is dat ik goed kan rappen. Laatst ging ik met mijn bureau in New York naar Sing Sing, een karaokebar. Ik blies iedereen van zijn sokken. Vroeger was ik al dol op hiphop, nu luister ik graag naar Kendrick Lamar. Zijn laatste nummer predikt Show me somethin’ natural like ass with some stretchmarks,” - geen overmatige Photoshop en filters. Daar kan ik alleen maar van houden. Hij is een conscious rapper, is ook begaan met de Black Lives Matter-beweging. In Amerika heerst zo veel racisme. Het is belangrijk je daarover uit te spreken. Ik word hier gezien als blank, maar mijn moeder is Surinaamse. Als ik heimwee heb maak ik een van mijn lievelingsgerechten uit oma’s keuken: pastei uit de oven met kip, rijst met kousenband, zuurgoed en madame-jeanette. Dan laad ik meteen op.'

Maya Angelou

'Mijn TEDx talk over body positivity was een hoogtepunt. Achteraf heb ik huilend op de bank gezeten met alle lieve feedback, waaronder een brief van een kankerpatiënte die door de chemokuur was aangekomen. Mijn verhaal had haar aangemoedigd zich weer mooi aan te kleden. Dat heeft me diep geraakt, dat je zo’n verschil kunt maken in iemands leven. Ik leef bij Maya Angelou’s wijze woorden: “Als iets je niet aanstaat, verander het, als je het niet kunt veranderen, verander je attitude.” Forceer jezelf niet in een keurslijf dat niet bij je past.'

Paul Bellaart

For your eyes only

Nieuwsgierige ogen zijn geen probleem meer, dankzij de iris-scanner op de Samsung Galaxy S8 en S8+. Elke iris is uniek - ook de jouwe - en niet te vervalsen. Dat betekent dat je telefoon en de gegevens erop for your eyes only zijn. Een andere knappe functie van de telefoon is de gezichtsherkenning, waarmee je supersnel kunt ontgrendelen.

Jack: Levi’s Made and Crafted
Overhemd: by Malene Birger via de Bijenkorf
Beha: Dolce & Gabbana
Bril: Retro Super Future
Telefoon: Galaxy S8 Artistic Silver Samsung €799
Oorbel: Ole Lynggaard
Ringen: Mi Moneda

Paul Bellaart

Mee op reis

De Samsung Galaxy S8/S8+ is de eerste telefoon met een 10 nm-processor. Dat maakt hem krachtig, snel en efficiënter met z'n batterij. De opslag kan flink worden uitgebreid en het toestel heeft de hoogste water- en stof-rate: hij werkt onverstoorbaar door in de regen en onder stoffige omstandigheden.

Jas: COS
Overhemd: Kings of Indigo
Telefoon: Galaxy S8+ Midnight Black € 899, cover van alcantara €49,99, beide Samsung
Rugzak: Zipper
Ringen: Mi Moneda

Paul Bellaart

In the pocket

Overhemd: Kings of Indigo
Jeans: Butcher of Blue x Sashikodenim
Telefoon: Galaxy S8+ Orchid Grey Samsung €799

Paul Bellaart

Phone+

De Samsung Galaxy S8 doorbreekt barrières en verandert de manier waarop je je leven bekijkt en vastlegt; van 360 graden opnamen tot virtual reality. Bovendien kun je onderweg werken. Verleg de grenzen van je wereld met de Samsung Galaxy S8 of S8+.

Overhemd: Kings of Indigo
Jeans: Butcher of Blue x Sashikodenim
Telefoon: Galaxy S8 Artistic Silver Samsung €799
Laarzen: A.F. vandevorst
Ketting: Lyppens Langebrugsteeg
Ring: Mi Moneda

Paul Bellaart

Revolutionair

Jas: Marina Rinaldi
Overhemd: Wrangler
Telefoon: Galaxy S8+ Midnight Black Samsung €899
Oorbel: Ole Lynggaard
Ketting: Lyppens Langebrugsteeg

Paul Bellaart

Tot in het oneindige

Het revolutionaire design van de Samsung Galaxy S8 en S8+ begint al aan de binnenkant. Ieder onderdeeltje van de telefoon is opnieuw doordacht, om de begrenzingen van het smartphonescherm te doorbreken. Daardoor zie je alleen nog maar content. Geen andere Galaxy-smartphone van deze afmetingen heeft een scherm dat zo groot is. Hoera voor infinity display!

Hoed: Maison Michel
Telefoon: Galaxy S8+ Midnight Black Samsung €899
Ketting: Lyppens Langebrugsteeg

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion