'Mijn kracht ligt bij het zaken doen': een interview met Nikkie Plessen

Neem een kijkje in het leven van Nikkie Plessen op kantoor, en shop met 15% korting de beste tech, lees- en schrijfaccessoires in Glamours Concept Store voor je eigen carrière.

Room, Door, Laptop, Office equipment, Wood flooring, Peripheral, Computer hardware, Computer, Laminate flooring, Home door,
Karen Rosetzsky

Vogue kijkt mee met vakmensen uit de creatieve wereld die elke dag op kantoor, in het atelier of op zakenreis op geheel eigen wijze invullen. Waaronder: Nikkie Plessen, oprichtster van modelabel Nikkie. In haar 'savvy business spirit' shop je tijdens Vogue Online Shopping Night met 15% korting de beste tech, lees- en schrijfaccessoires voor je eigen carrière van de Glamour Concept Store.

'Geen dag is bij mij hetzelfde, maar mijn ochtenden zijn dat wel. Ik sta om 6.30 uur op en dan zijn er twee opties: ik ga óf om 6.30 uur óf om 8.30 uur rennen in het Vondelpark. Ik ren door regen en sneeuw of langs ijs, waar de zon dan zo mooi op weerkaatst. Daar haal ik zo veel energie uit, en ik kan zo bovendien alle zorgen of frustraties van me af laten glijden. Ontbijt is bij mij heel overdreven, dus we (man Ruben Bontekoe, vijfjarige dochter Jolie en eenjarig zoontje Alain, kvw) hebben een tafel vol croissants, bolletjes, cake, fruit, verschillende pannenkoekjes, jus d’orange. Ik maak voor mijn man altijd een sunny side up. Ontbijt maken vind ik heel leuk, dus daar ben ik zo een uur mee bezig.

’s Ochtends luister ik naar klassieke muziek op de radio. Daar zit twee keer het journaal tussen en dat zijn mijn ‘wekkers’'. Daarna geen treurige muziek meer, maar uptempo, bijvoorbeeld jazz of Beyoncé. Ik beantwoord na het ontwaken altijd spoedmails en scroll door mijn Instagram-feed: Kristina Bazan, Vogue’s Martien Mellema, Sofie Valkiers, beste vriendin Natasha Poly en Lena Perminova, die ik ooit ontmoette bij een show van Louis Vuitton. Als de oppas om 9.40 uur is gearriveerd, loop ik in dertig seconden naar mijn werk. Ik woon er schuin tegenover. Het is een heerlijk pand, maar we groeien er aan alle kanten uit. De vergaderkamer is al opgeofferd voor de kinderkledingshowroom. We hebben ook een kantoor in Singapore, waar Nederlandse meisjes voor ons werken. Ik zie het als de ‘afkijkstad’ van heel Azië: veel expats, grote warenhuizen, een fashionweek, het is een heel welvarende stadstaat.

Binnenkort openen we een flagshipstore in Singapore, op Orchard Road. Er zijn wachtlijsten om zo’n goede plek te krijgen, dus dat is wel heel bijzonder. Ik ga er vier keer per jaar heen. Om een uur of tien skypen we vanuit het kantoor in Amsterdam vaak met Singapore. Het is daar zes uur later, dus dan zitten zij al aan een wijntje, terwijl wij nog wakker worden met een kop koffie.

Geluk

Ik drink altijd koffie als ik op kantoor aankom, anders krijg ik hoofdpijn. Dan loop ik alle afdelingen langs: sales, pr, financiën, het designteam. Ben ik de hele dag in de weer met design, dan zie je mij meestal in jeans met een trui, sneakers en een grote knot op mijn hoofd. Met op de vloer alle tekeningen om me heen verspreid.

Voor een Vogue -feestje of een belangrijke meeting dof ik me natuurlijk wel op. Mijn kracht? Die ligt toch wel bij het zakendoen. Ik vergelijk mijzelf niet met een Coco Chanel die in haar torenkamer met een penseel aan de slag ging. Alhoewel, zij was natuurlijk ook hard en zakelijk. Soms moeten mensen wel aan mij wennen. Ik ben nooit boos, ik schreeuw niet, maar ben wel heel kortaf. Bij mij gaan we niet drie uur lang zwetsen over iets waarvan ik na één zin al weet: zo gaan we het doen. Je krijgt van mij nooit ellenlange mails met smileys en een kus eronder. Epistels, ze zijn aan mij niet besteed. Na de ochtenddrukte begint de lunch stipt om 12.30 uur. Alles wordt versbezorgd door bijvoorbeeld Mech, George w.p.a. of Van Dam. Echt een luxe. Mijn favoriet is nu een veggie wrap.

Met het team zitten we ook geregeld in het buitenland. Trips naar Galeries Lafayette, voor deals naar Berlijn, maar ook vierdaagse personeelsuitjes naar New York en Londen. Dat is een van mijn favoriete steden, zo inspirerend. Ik ben daar wel gewend aan mijn regelmaat. In Londen dineer ik áltijd bij Nobu of Hakkasan en ik logeer in The Savoy. Daar herkent de doorman mij en ze weten mijn ontbijt: zo’n torentje met English breakfast en op z’n Hollands flinterdunne plakjes kaas. In Amsterdam ben ik meestal om 18.30 uur thuis, zodat we met het gezin aan tafel kunnen. Daar hecht ik veel waarde aan. Soms heb ik nog een fotoshoot of televisieuitzending en dan wordt het 20.30 uur. Ik heb geluk. Zelf ben ik een vreselijke kok, maar ik heb een heel lieve oppas en zij kookt voor Jolie en Alain. Hollandse pot, soms rijst. Als het me op dat moment aanstaat, eet ik mee. Anders draai ik zelf nog een salade in elkaar. Als de kinderen lekker in bed liggen gaat de open haard aan, man erbij, Franse kaasjes en Netflix. Dat is mijn guilty pleasure. Ik heb alles al gezien: House of Cards, Better Call Saul, Orphan Black is ook steengoed. Dan kan ik alles loslaten.’

Richt je eigen kantoor net zo smaakvol in als Nikkie Plessen, met de items uit Glamours Concept Store. Vandaag, tijdens Vogue Online Shopping Night, krijg je bij de Glamour Concept Store 15% korting op de gehele collectie gedurende 12 uur.

Marcel Clutch Yellow
Glamour Concept Store
Gouden oortjes
Glamour Concept Store
Notitieboek
Glamour Concept Store


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion