Two times a charm: in gesprek met Maud Welzen en Sanne Vloet bij de Victoria’s Secret show

In gesprek met Maud Welzen en Sanne Vloet backstage bij de Victoria's Secret 2015 show in New York.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

‘Begin jij met spreken? Want mensen verstaan mij altijd zo slecht door mijn Limburgs accent.’ ‘Of zal ik iets in het Fries zeggen? Oh nee, ik kan haast geen woord Fries, haha.’ De grappige conversatie tussen de van oorsprong Limburgse Maud Welzen (22) en de Friese Sanne Vloet (19) voor de opname van bovenstaande video is ontnuchterend tussen de hectiek die hen omringd backstage bij de Victoria’s Secret show in New York gisteravond. Maud loopt de show dit jaar voor de derde keer en Sanne voor het allereerst. Samen met Romee Strijd, die dit jaar een Victoria’s Secret angel is geworden, vormen ze het Hollandse front tussen de 44 modellen die dit jaar de grote show lopen. En ze zijn alle drie ook nog eens hele goede vriendinnen en huisgenoten in New York.

Vriendinnenclubje

Dat kwam voor de show goed van pas vertelt Sanne ons: ‘Het was heel leuk dat we ons samen konden voorbereiden op de show. We gingen samen sporten, samen eten en samen jurken uitzoeken voor de afterparty.’ Dat zijn dan twee drukke weken geweest, want 10 dagen terug vond pas de casting plaats voor de 29 modellen, behalve voor de vijftien Angels die eerder dit jaar bekend zijn gemaakt. Maud: ‘Ik wist uiteraard dat de casting eraan zat te komen, dus ik ben twee maanden ervoor begonnen met extra sporten en extra goed eten.’ Sanne, die in het verleden acrobate is geweest, begon ongeveer een maand voor de casting met haar sport- en eetregime een tandje bij te zetten. ‘Maar gisteravond hebben Maud en ik fijn gechilled op de bank. Vanochtend heb ik nog wat yoga gedaan om mijn lijf los te krijgen,’ vertelt Sanne over haar last-minute pre-show routine.

Sanne (l) en Maud backstage bij de Victoria's Secret show.Getty Images

Hollandse kaas

En is Sanne’s leven totaal veranderd nu ze gecast is voor Victoria’s Secret? ‘Ik merk zeker dat er meer persaandacht is. En ik krijg extra veel reacties van vrienden en familie uit Nederland, want ondanks dat ik al een aantal mooie jobs in de modewereld gehad heb, maakt Victoria’s Secret [of ‘VS’, zoals Sanne zelf zegt, red.] extra veel los omdat iedereen het kent.’ En wat is het eerste wat ze gaan doen na de show? ‘Eerst naar de afterparty en morgen met mijn zus ham-kaas chips eten. Ze heeft ook een enorme Hollandse snoepzak meegenomen uit Nederland, dus na de chips stort ik mij op de pepernoten haha,’ lacht Maud die al een paar keer gedroomd heeft over haar aftershow snack. En Sanne? ‘Ik begin met de Nederlandse kaas die mijn ouders hebben meegenomen, zeker gevolgd door pepernoten.’

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder