Alexander Wang vertelt over zijn Uniqlo samenwerking

Wang x Uniqlo draait om ondergoed.

Clothing, White, Black, Neck, T-shirt, Sleeve, Shoulder, Top, Fashion, Joint,
Getty Images

Uniqlo opende eerder dit jaar al zijn deuren in Amsterdam en heeft meerdere interessante samenwerking op de naam staan, waaronder die met Christophe Lemaire. Nu slaan ze weliswaar de handen ineen met New Yorker Alexander Wang die speciaal voor Uniqlo ondergoed heeft ontwerpen. Hierbij komt zijn sleek, sexy esthetiek samen met Uniqlo's innovatieve Heattech materiaal. Aan Vogue.com vertelt de designer hier meer over.

Innovatie

Waar het allemaal begon, zo vertelt Wang, is met de vraag waarvoor je bij Uniqlo langsgaat om te shoppen. 'Sokken, ondergoed, van dat soort alledaagse maar desalniettemin essentiële items. Niks niet fussy, maar heel puur, er zit veel kwaliteit in.' Eind deze maand zal de samenwerking gelanceerd worden in New York waarbij het draait om de basic van basics: bodysuits, T-shirts, leggings, beha's en onderbroekjes voor mannen en vrouwen in veel neutrale kleuren. Maar hiernaast ook Wangs favoriete kleur, namelijk neongroen. Alles is gemaakt van Uniqlo's Heattech materiaal, ofwel heat retaining innerwear. Fijne basics dus, voor onder je kleding, die hartje winter de drager goed warm houden. Wang heeft eerder trouwens al voor Uniqlo een ready-to-wear-collectie ontworpen, toen hij een decennium geleden net met zijn eigen gelijknamige merk begon. 'Dit is inderdaad onze tienjarige verjaardag!', vertelt Wang aan Vogue.com: 'We hebben altijd contact gehouden.Mr. Yanai (Uniqlo’s CEO en president) heeft me altijd heel veel support gegeven en zei: "Als je een idee hebt om weer iets samen te doen, laat het mij weten."' Nu is de ondergoed-collectie dan daar, geprijsd tussen de 9,90 en 39,90 euro.

#WangGang

De #WangGang zal beslist blij zijn met de nieuwste collabs, bestaande uit mooie bodysuits, tanks en coltruitjes. Wang vervolgt: 'We dachten dat dit een geweldig concept zou zijn waarbij twee sterke ideeën samenkomen: Heattech en ondergoed. Heattech is een programma dat is voortgevloeid uit innovatie, functie en nut. Ik ben hier altijd zeer door geïnspireerd geweest, door de vordering en innovatie in vindingrijkheid. Ik dacht aan een manier waarop je het niet alleen onder je kleding hoeft te dragen, maar dat het ook klopt als stijl; een esthetiek die op zichzelf staat.' Wang staat er dan ook op dat de stukken voor verschillende gelegenheden gedragen kunnen worden. 'Draag de behatop met high-waisted jeans en een denimjasje.' Oordeel vooral zelf als de collectie heel binnenkort uitkomt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion