Fashion Buying Director bij Mytheresa Tiffany Hsu deelt highlights van Copenhagen Fashion Week 2020

Van digitale modeshows en fashion trends tot nieuwe talenten en diversiteit op de catwalk, Tiffany Hsu deelt met Vogue wat haar opviel tijdens Copenhagen Fashion Week.

tiffany hsu van mytheresa
MyTheresa

Het was deze week de beurt aan de Scandinavische modelabels om hun nieuwe SS21 collecties te presenteren in de Deense hoofdstad. Ondanks dat de modeweek deze zomer minder druk bezocht wordt vanwege beperkte reismogelijkheden en social distancing, liepen de straten van Kopenhagen vol met lokale influencers en hun opvallende streetstyle tijdens Copenhagen Fashion Week 2020. Een bekend gezicht onder de bezoekers is Tiffany Hsu, Fashion Buying Director bij My Theresa, één van 's werelds meest toonaangevende webshops voor luxemode.

Tiffany Hsu over Copen Hagen Fashion Week 2020

Hsu was niet alleen aanwezig om te zien hoe modeweken in een nieuw jasje worden gestoken, maar hoopt natuurlijk ook een nieuw merk of talent te spotten die het aanbod van Mytheresa kan verrijken. Tiffany heeft als Buying Director toezicht op verschillende inkoopafdelingen en bepaalt de mode-koers van het bedrijf, en is met deze belangrijke rol een onmisbaar persoon op Fashion Week. Vogue sprak haar in het kort over topics als digitale modeshows, nieuwe talenten en modetrends van het volgende zomerseizoen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Noem twee opkomende merken of nieuwe talenten die je in Kopenhagen hebt gezien en die je overtuigend vindt, en waarom?

We zijn altijd op zoek naar jonge en veelbelovende talenten die een geweldige aanvulling kunnen zijn op ons samengestelde aanbod bij Mytheresa. Dit seizoen was ik onder de indruk van de collectie van Mark Kenly Domino Tan. Hij presenteerde een goed ontworpen en minder aanwezige collectie, die misschien goed bij onze klanten zou passen.

Nynne staat al een tijdje op onze radar en hun Lente/Zomer 2020-collectie was ook erg spannend. De volumineuze popelinejurken- en blouses gecombineerd met riemen van metalen ringen zullen zeker een hit worden. Ik werd meteen verliefd op hun oversized broek met wijde pijpen die een geweldige modieuze toevoeging is aan ieders kledingkast.

Je favoriete shows op Copenhagen Fashion Week?

Ik vind het altijd heel erg spannend om te zien wat Mytheresa-basismerk Ganni heeft gemaakt voor het komende seizoen. De Lente/Zomer 2020-collectie was deze keer zeker een van de meest veelbelovende uitingen. De 'Ganni 202020-tentoonstelling' was niet een presentatie die je standaard gewend bent, aangezien modellen werden vervangen door levensgrote kartonnen displays. Een eervolle vermelding is de indrukwekkende samenwerking met Levi's, waarvoor het Deense merk denim hergebruikt en stijlen produceerde die zo min mogelijk van invloed zijn op het milieu.

Philip Lotko, de echtgenoot van Mytheresa's muze voor altijd, Pernille Teisbaek, presenteerde zijn nieuwste collectie voor Rains op een verlaten zwembadlocatie. Het enorme gebruik van bloemen en groene planten tegen de witte tegels van het zwembad gaf de hele ruimte een verbazingwekkend brutalistisch gevoel. Verder was de collectie zelf een uitgangspunt voor het merk en liet zien dat ze niet beperkt zijn tot het maken van de perfecte regenjas.

Het interview gaat verder onder deze video.

Zien: Celine Bernaerts' sixties oog make-up look

Welke trends voor SS21 hebben je het meest overtuigd tijdens de Copenhagen Fashion Week?

Deze modeweek stond in het teken van denim, jurken en kunstleer - iets waar Deense merken altijd erg goed in zijn geweest en waar ze bekend om staan. Denim, zoals de samenwerking van Ganni x Levi of de patchwork-iteraties van Munthe, vierde zijn comeback. Baum und Pferdgarten presenteerde perfecte ensembles en haarbanden van kunstleer.

Minimalistisch en oversized maatwerk is ook geliefd bij veel verschillende ontwerpers - de beste voorbeeld daarvoor kwamen van Mark Kenly Domino Tan en Ganni.

Naast de laatste modetrends, staat Kopenhagen altijd bekend als zeer vooruitstrevend. Daarom kondigde de organisatie achter de modeweek eerder dit jaar een driejarig actieplan aan om duurzaamheid in de mode-industrie te stimuleren en te versterken. De meeste merken die zojuist hun collecties hebben gepresenteerd, hadden al hun eerste ontwikkelingen op weg naar een meer duurzame verandering gemaakt.

Een betoverende observatie was de diverse casting met modellen van alle kleuren, maten en leeftijden die over de catwalk liepen - ik hoop echt dat deze inclusieve benadering van mode niet alleen een trend is, maar een constante verandering.

Zijn er nieuwe Deense labels die Mytheresa in voorraad wil hebben voor SS21?

We zijn nog steeds de veelbelovende talenten aan het bekijken en kunnen nog geen nieuwe toevoegingen aankondigen. Desalniettemin kunnen we wel al een nieuwe Zweedse toevoeging aan ons aanbod delen: Totême.

Hoe was de ervaring van de digitale modeshow dit seizoen?

Copenhagen Fashion Week gebruikte hun platform om lezingen te houden over duurzaamheid, diversiteit en creativiteit, wat echt geweldig is om te zien, te bekijken en eraan deel te nemen. Verder waardeer ik dat de organisatie deze ruimte heeft gebouwd voor alle merken om hun collecties, minifilms en presentaties te laten zien. Als inkoper hoop ik echter dat de toegankelijkheid tot beelden van de collectie beter georganiseerd en consequenter bijgewerkt zou zijn.

Shop Vogue's modefavorieten

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion