Een kijkje in de kledingkast en sieradenkist van Eloise van Oranje-Nassau

‘Ik wil eruitzien als mezelf. Kleding en accessoires zijn voor mij vaak gekoppeld aan bijzondere herinneringen.’ Lees hier de preview van het interview met Eloise.

eloise van oranje nassau
Anh Kiet Duong

Sinds Eloise van Oranje-Nassau Van Amsberg te volgen is op Instagram, kunnen haar 238.000 volgers meegenieten van haar vrolijke, uitbundige kleding- en levensstijl. ‘Mode is altijd een grote liefde van me geweest. Ik merk elke dag weer: als mijn outfit goed is, vóel ik me goed. Ik hou ervan met kleding bezig te zijn. Jagen naar mooie stukken in bijzondere winkels. Als kind had ik daar al oog voor,’ vertelt Eloise.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Moeder als stijlicoon

‘Ik draag nog steeds regelmatig kleding van mijn moeder. Haar stijl is te gek en het staat haar allemaal zó goed. Ze heeft een talent voor het combineren van kleuren en dessins die eigenlijk niet bij elkaar zouden moeten passen, maar zij draagt ze op zo’n manier dat het wél mooi staat. Ze is ook dol op hoge hakken, net als ik. Ik zou haar schoenen graag lenen, maar mijn voeten zijn twee maten groter dan die van haar.’

Tweedehands

Trends volg ik niet, ik probeer juist een eigen stijl te ontwikkelen en er niet uit te zien als anderen. Mede daarom koop ik zoveel mogelijk kleding tweedehands. Mijn regel is: eerst kijken of ik het in een tweedehandswinkel kan vinden en zo niet, dan mag ik naar een ‘gewone’ winkel. Af en toe koop ik een broek bij Zara, maar dan let ik erop dat het geen trendgevoelig stuk is dat ik na één seizoen niet meer aan wil. Sparen en investeren in een duur designerstuk doe ik niet. Daar ben ik nog een beetje jong voor, denk ik.

eloise van oranje nassau
Anh Kiet Duong

Kleding verkopen

‘Ik verkoop regelmatig kleding via Instagram. Ik vind het fijn om te weten dat mijn kleding op deze manier een tweede leven krijgt. Vroeger had ik geen idee van de impact van fast fashion op de planeet, maar nu weet ik beter. Het is belangrijk om goed na te denken voor je een aankoop doet en je verantwoordelijkheid te nemen. Daarnaast vind ik het ook gewoon heel leuk om op deze manier contact te hebben met mijn volgers.’

Lees het hele interview en ontdek de shoot met Eloise in het maartnummer van Vogue ligt vanaf donderdag 18 februari in de winkels en is nu hier beschikbaar voor pre-order zonder verzendkosten.

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion