Vivienne Westwood's collectie voor Burberry is gelanceerd

Riccardo Tisci's eerste samenwerking voor Burberry is met niemand minder dan Britse ontwerper Vivienne Westwood.

Plaid, Tartan, Clothing, Pattern, Fashion, Beauty, Design, Textile, Outerwear, Beige,
David Sims voor Burberry

In maart werd bekend dat ontwerper Riccardo Tisci opstapte als creative director van Givenchy en het stokje overnam van Christopher Bailey bij Burberry. Tisci is inmiddels begonnen bij het Britse modehuis en trapt af met een samenwerking met Vivienne Westwood dat nu in de winkels ligt.

Burberry x Vivienne Westwood

Burberry en Vivienne Westwood lanceren een limited edition collectie, bestaande uit de iconische ontwerpen uit het Burberry-archief. De ontwerpen zijn geïnspireerd op de Britse stijl. In een statement laat Tisci weten dat Westwood altijd een grote inspiratiebron voor hem is geweest. 'Vivienne Westwood was een van de eerste ontwerpers die mij inspireerde om zelf een ontwerper te worden,' schrijft Tisci. 'Toen ik begon bij Burberry wist ik dat het de perfecte kans was om met haar samen te werken. Ze is rebels en is een unieke representatie van de Britse stijl, die velen van ons inspireert. Ik ben ontzettend trots dat we samen gaan ontwerpen.' Een van de iconische ontwerpen van Westwood, waaronder double-breasted en hugger jassen, is een oversized T-shirt met een handgeschreven bericht van Westwood. De opbrengst van dit item gaat naar de liefdadigheidsorganisatie Cool Earth, die vecht voor het behoud van het regenwoud.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Op Instagram deelt Burberry de eerste beelden van de samenwerking. We zien onder andere Vivienne Westwood en Riccardo Tisci samen met Andreas Kronthaler, Westwoods partner en hoofdontwerper van Vivienne Westwood. De Burberry x Vivienne Westwood-collectie waarvan Kate Moss het gezicht is, ligt sinds vandaag in de winkels en de eerste campagnebeelden geschoten door David Sims zijn vrijgegeven. Met prijzen die starten vanaf zeventig euro is dit stukje Britse erfgoed voor iedereen toegankelijk.

David Sims
David Sims
David Sims


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion