Riccardo Tisci werkt samen met Vivienne Westwood voor Burberry

Riccardo Tisci's eerste samenwerking voor Burberry is met niemand minder dan Britse ontwerper Vivienne Westwood.

image
Burberry x Vivienne Westwood

In maart werd bekend dat ontwerper Riccardo Tisci opstapte als creative director van Givenchy en het stokje overnam van Christopher Bailey bij Burberry. Tisci is inmiddels begonnen bij het Britse modehuis en trapt af met een samenwerking met Vivienne Westwood.

Burberry x Vivienne Westwood

Burberry en Vivienne Westwood lanceren een limited edition collectie, bestaande uit de iconische ontwerpen uit het Burberry-archief. De ontwerpen zijn geïnspireerd op de Britse stijl. In een statement laat Tisci weten dat Westwood altijd een grote inspiratiebron voor hem is geweest. 'Vivienne Westwood was een van de eerste ontwerpers die mij inspireerde om zelf een ontwerper te worden,' schrijft Tisci. 'Toen ik begon bij Burberry wist ik dat het de perfecte kans was om met haar samen te werken. Ze is rebels en is een unieke representatie van de Britse stijl, die velen van ons inspireert. Ik ben ontzettend trots dat we samen gaan ontwerpen.'

Advertentie - Lees hieronder verder

Op Instagram deelt Burberry de eerste beelden van de samenwerking. We zien onder andere Vivienne Westwood en Riccardo Tisci samen met Andreas Kronthaler, Westwoods partner en hoofdontwerper van Vivienne Westwood. De Burberry x Vivienne Westwood zal in december van dit jaar worden gelanceerd, drie maanden nadat Tisci zijn allereerste collectie voor Burberry zal showen tijdens Londen Fashion Week.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws