De jeans-collectie van Calvin Klein krijgt een Raf Simons make-over

Creative director Raf Simons gaat Calvin Klein Jeans compleet vernieuwen.

Denim, Jeans, Clothing, Blue, Standing, Pocket, Textile, Shoulder, Outerwear, Trousers,
Calvin Klein

In 2017 showde ontwerper Raf Simons zijn eerste collectie voor Calvin Klein, waar hij het jaar ervoor werd benoemd tot nieuwe creative director. Sindsdien heeft de ontwerper een aantal succesvolle veranderingen doorgevoerd bij het modehuis, zoals een wijziging van het logo en een nieuwe basiscollectie. Nu wil Simons de jeans-collectie van Calvin Klein compleet vernieuwen.

Calvin Klein Jeans

Volgens WWD komt er een hernieuwde, betaalbare Calvin Klein Jeans lijn, die in augustus al in de winkels komt te liggen. De denim collectie gaat er compleet anders uitzien en zal bestaan uit o.a. Andy Warhol prints, grote logo's, patchwork en blouses in Western stijl. 'In 1978 hebben wij de term designer jeans uitgevonden,' zegt Steve Shiffman, CEO van Calvin Klein Inc., tegen WWD. 'We hebben nu de mogelijkheid om onze positie als nummer één designer jeans in de wereld terug te verdienen.'

Calvin Klein

De ondergoed en jeans lijn van Calvin Klein behoorden tot de Warnaco groep, die overgenomen werd door PVH Corp. in 2012, het moederbedrijf van Calvin Klein. PVH zorgde ervoor dat de jeans lijn niet verder kon groeien en een beetje achterbleef. 'Calvin Klein Jeans werd niet op een manier gerund die respect toonde naar het merk, dus we zijn het aan het herbouwen,' vertelde Shiffman aan WWD.

Nieuwe lijn

Simons doel is om Calvin Klein Jeans' reputatie weer te herstellen door het merk te voorzien van een compleet nieuwe look. Daarbij horen ook nieuwe campagnes, waarvan de details nog even geheim moeten blijven. Volgens Shiffman gaan de prijzen iets omhoog, maar daarvoor heb je ook een gloednieuw ontwerp en goedgemaakte jeans. De nieuwe lijn is naar verwachting beschikbaar vanaf augustus, zowel in de winkels als online via calvinklein.nl.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion