Beyoncé en Balmain lanceren samen een capsule collectie

Het Franse modehuis Balmain en Beyoncé gaan samen een capsule collectie lanceren die je al heel binnenkort op de kop kunt tikken.

Yellow, Fashion model, Fashion, Clothing, Thigh, Leg, Fashion show, Street fashion, T-shirt, Fashion design,
Getty Images

Het duurde niet lang wanneer Beyoncé het muziekfestival Coachella tot 'Beychella' transformeerde door haar spraakmakende optreden in april dit jaar. Naast haar prestatie op het podium, viel ook haar garderobe in de smaak. Het Franse modehuis Balmain en Beyoncé gaan nu samen een capsule collectie lanceren, geïnspireerd op haar Coachella-outfits. De opbrengst van deze samenwerking gaat naar een goed doel.

Zesdelige collectie

Na de succesvolle samenwerking op het podium, slaan Balmain's creatief directeur Olivier Rousteing en Beyoncé Knowles de handen ineen voor een capsule collectie. De zesdelige limited edition collectie bestaat uit drie T-shirts en drie truien in de kleuren zwarte, fuchsia en geel, inclusief gekleurde pailletten en 'BAK'-opschrift.

Beyoncé tijdens haar concert op Coachella 2018.
Getty Images

Goede doel

De opbrengst van de collectie gaat naar United Negro College Fund, een Amerikaanse filantropische organisatie die studiebeurzen financiert voor allochtone studenten. Dit is een vervolg op Beyoncé's donatie van 100.000 dollar, omgerekend zo'n 85.000 euro, aan vier universiteiten in de Verenigde Staten.

Items uit de Balmain x Beyoncé-collectie.
Balmain

'Na onze mooie samenwerking op het podium van Coachella zijn we niet klaar om onze wegen te scheiden zonder deze final touch', zegt de Franse ontwerper in een officieel statement. 'De donatie is het belangrijkste doel van deze samenwerking. We mogen niet vergeten waar we vandaan komen. Dat is erg belangrijk. Ik kom uit een weeshuis. Er is iets heel emotioneels aan onze samenwerking.'

Balmain
Balmain
Balmain

De Balmain x Beyoncé-collectie, met items tussen de 250 euro en 1500 euro, is vanaf 13 juli beschikbaar in de Balmain flagship store in Parijs en vanaf 14 juli online op www.balmain.com en www.beyonce.com.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion