Longchamp organiseert eerste modeshow ooit in New York

Het Franse modemerk viert 70 jaar jubileum met eerste show ooit, die niet in Parijs wordt gehouden, wel in New York.

Clothing, Fashion, Dress, Fashion model, Red, Fashion design, Outerwear, Street fashion, Shoulder, Design,
Longchamp

Longchamp, het Franse accessoiremerk dat bekend is voor hun Pliage-tas organiseert hun eerste modeshow ooit, de aanleiding hiervan is hun 70-jarige jubileum.

Catwalkdebuut

Het merk dat nog niet lang geleden model Kendall Jenner tot het gezicht van hun Herfst/Winter 2018-campagne doopte, maakt bekend hun Lente/Zomer 2019-collectie voor te stellen tijdens New York Fashion Week op 8 september. Een logische keuze, het Franse modemerk is erg geliefd in de Verenigde Staten. Onlangs nog opende ze een flagshipstore op 5th Avenue in New York City. Ook in Parijs, de thuisbasis van het merk, wordt een event gehost om de collectie voor te stellen in Palais Garnier, het bekende operahuis.

Handelen op intuïtie

De Lente/Zomer 2019-collectie van Longchamp die te zien zal zijn op de catwalk in september is het werk van artisitiek directeur Sophie Delafontaine, de kleindochter van oprichter, Jean Cassegrain. De reden waarom het merk voor voor New York kiest, vertelt Delafontaine aan WWD: 'We vonden dat dit het juiste moment was om dingen tot hoger niveau te tillen en onze visie op de dynamische vrouw van Longchamp te verduidelijken. Longchamp heeft altijd intuïtief gehandeld en dat zullen we blijven doen bij beslissingen voor de komende seizoenen.' Tot dusver focuste Sophie Delafontaine op accessoires, maar het is duidelijk dat het merk wil groeien. Gedurende afgelopen jaren positioneerde het merk zich meer en meer als modemerk door hun Ready-to-Wear-collecties uit te breiden. De Lente/Zomer 2019-collectie zal in ongeveer 340 winkels wereldwijd beschikbaar zijn.

Kendall Jenner is het nieuwe gezicht van de Herfst/Winter 2018-collectie van het merk.
Longchamp

Kendall op de catwalk?

Of Kendall Jenner, het gezicht van de Herfst/Winter 2018-campagne, mee zal lopen in de show is nog onduidelijk. Het Amerikaanse model hield eerder een sabbatical van vijf maanden , tot ze opnieuw op de catwalk van Versace's Menswear Lente/Zomer 2019-show verscheen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion