Waarom dit Nederlandse denimmerk dit najaar de straten van Amsterdam overneemt

Denham viert zijn tienjarige verjaardag in 2018.

Hair, Photograph, Black, Black-and-white, Beauty, Monochrome photography, Blond, Lip, Model, Fashion,
Denham

Als je een land een denimland kunt noemen dan is het Nederland wel. Trend of geen trend, je valt over het indigoblauw als het hier op streetstyle aankomt en hoewel Japanse jeans bijvoorbeeld befaamd zijn vanwege hun vakmanschap, is juist ook Amsterdam een broedplaats voor denimlabels- en ontwerpers. Niet voor niets hebben we de Amsterdam Denim Days en bestaat er zoiets als een Denim City bij de Hallen in Amsterdam-West. Hét modemerk dat bijzonder geliefd is onder Amsterdammers? Denham the Jeanmaker, die dit najaar met wel iets heel bijzonders komt. Take note.

Denham

Beproefde klassiekers

Zo zal geliefde Nederlandse jeansmerk Denham, opgericht door Engelsman en internationaal gerespecteerde denimontwerper Jason Denham, zijn eerste eigen exclusieve collectie lanceren. Wat hier zo nieuw aan is? Het is een verdieping van hun vooraanstaande kwaliteit en hiernaast kennis over klassiekers waarmee ze al jaren werken. Zo tikt Denham begin 2018 alweer zijn tiende jaar aan. Een mijlpaal! Maar dit betekent bovendien heel veel vergaarde kennis over welke basisstukken je nu echt in je garderobe willen hebben. Daarom dook het designteam de archieven in, selecteerden de absolute musthaves – aviator-stijl leren jacks, double breasted winterjassen, kasjmieren breisels en natuurlijk dat perfecte paar jeans en gaven hier voor dit najaarseizoen nog een extra Denham-twist aan. Denk bij die Denham twist bijvoorbeeld aan leren patches die zijn vervaardigd in Italië – de hele productie wordt in Europa uitgezet. The truth is in the details. Resultaat? Iconische en alledaagse ‘wardrobe essentials’ die tot in de puntjes zijn verfijnd. De vrouwencollectie bevat hierbij twee fits: een comfy stretch Monroe (girlfriend fit) met blauwe vintage wassing en een power stretch black denim in model Spray (super skinny fit). Aanraders zijn ook de zijde-blend blouse en T-shirt, een klassieke kasjmieren crew-neck trui en een kasjmieren-blend overjas binnen deze lijn. Naast ambacht staat experimenteren bij Denham bovendien hoog in het vaandel. Zo weten zij als denimpioniers de toekomst tegemoet te treden. De nieuwe collectie, de absolute trots van Jason Denham, is vanaf de tweede week van november verkrijgbaar in de Denham-winkels in Amsterdam, Den Haag,,> Zit er iets bij van jouw gading? Dat kan bijna niet anders.

Officieel begint Denhams tienjarig bestaan in januari 2018. Het hele jaar door zullen er exclusieve events en bijzondere samenwerkingen worden gelanceerd.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion