Anna Wintour en Nike werken samen aan een Jordan-collectie

Anna Wintour heeft sneakers ontworpen voor Nike.

Anna-wintour-nike
Getty Images

Een verrassende combinatie in modeland: hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue, Anna Wintour, heeft de handen ineengeslagen met Nike's Air Jordan voor een sneaker-collectie. Anna en Nike hebben twee paar sneakers ontworpen, een rode en een lichtbeige variant met de tekst 'AWOK' op de zool, wat staat voor 'Anna Wintour OK', iets wat Anna op alle door haar goedgekeurde Vogue-pagina's schrijft.

Anna Wintour x Nike

Hoewel Anna al een lange tijd meegaat binnen de mode-industrie, is dit de eerste collectie waar ze haar naam aan verbindt. De sneakers verschijnen in het rood en in het lichtbeige met een rits aan de voorkant en een 'Vogue'-label. Voor de gelegenheid heeft de Amerikaanse Vogue een grappige campagne video gelanceerd, waarin Anna's fascinatie voor sport centraal staat.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Als je dacht dat de link tussen sport en Anna Wintour ver te zoeken is, heb je het bij het verkeerde eind. Zo staat Anna bekend als tennisfanaat. Elke ochtend staat ze om 5 uur op om eerst een uur te tennissen met een tenniscoach, waarna ze zich opmaakt om naar de redactie van Vogue te gaan. In de video zien we haar achter haar bureau zitten en kleine basketballen in de ring werpen. Nadat ze haar werkzaamheden erop heeft zitten en alle basketballen in de ring heeft gegooid, loopt ze weg op haar nieuwe zelf-ontworpen rode sneakers.

Anna Wintour x Nike
Nike

In september dit jaar komt er nog een Anna Wintour x Nike sneaker, de Air Jordan 3 SE, die ook worden geïnspireerd op de stijl van Anna. De nieuwe sneakers zullen een knipoog zijn naar de Chanel tweedpakken en grote zonnebrillen die we altijd zien bij de hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue. De Air Jordan 1-sneakers zijn te koop bij Amerikaanse winkels Hirshleifers, Kith en Nordstrom x Nike vanaf 21 juli. Of ze ook in Nederland verkrijgbaar zijn, is nog onduidelijk.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion