Alexander McQueen muze overleden op 49-jarige leeftijd

De Britse socialite Annabelle Neilson overleed onverwachts op 49-jarige leeftijd.

Annabelle Neilson-overleden
Getty Images

Annebelle Neilson,

Bijzondere persoonlijkheid

Bekend was Neilson om haar flamboyante aanwezigheid, haar beruchte uitgaansleven en de bekende vrienden als onder andere Kate Moss, Naomi Campbell en John Galliano die ze hieraan overhield. Maar vooral de intieme band die ze had met Brits modeontwerper Alexander McQueen, die in 2010 overleed, was merkwaardig. Neilson vertelde de Daily Mail in 2015: 'Hij was mijn broer, mijn vriend, mijn zielsverwant. Meestal noemden mensen mij Mrs McQueen. We deelden vaker het bed.' Annabelle werd McQueens muze toen ze pas twintig jaar was. Zo vertelde ze aan W Magazine in 2012: 'Hij hield van mijn gekke persoonlijkheid en het feit dat ik zijn ontwerpen tot leven kon brengen.' Neilson was een van de laatste personen die McQueen sprak voor hij zelfmoord pleegde in 2010.

Annabelle Neilson en Alexander McQueen in 2009. - Getty Images
Getty Images
Annabelle Neilson, Naomi Campbell en Kate Moss tijdens Fashion For Relief Haiti modeshow in Londen in 2010.
Getty Images

Betere dagen

Als de dochter van vastgoedmakelaar Max Neilson en interieurontwerper Elizabeth Neilson, worstelde het model met een heroïneverslaving op zestienjarige leeftijd. Ze kende betere dagen toen ze in 1994 met de Engelse zakenman en aristocraat Nat Rotschild trouwde. Neilson werd nog bekender door haar prestaties als actrice in de Britse realityshow Ladies of London.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion