Isadee Jansen is de winnares van Curvy Supermodel 2018

Isadee Jansen wint de finale van Curvy Supermodel 2018.

Isadee Jansen is de winnares van het eerste seizoen van Curvy Supermodel! Ze wint hierbij van Stefanie van der Meijden, Joann van der Herik (het nichtje van Gigi en Bella Hadid) en Anjali Mohan. In de finale aflevering zagen we hoe de vier finalisten de catwalk betraden en hun laatste fotoshoot deden.

Diversiteit

Anna Nooshin, Nigel Barker, Jean-Paul Paula en Danielle van Grondelle waren de juryleden van Curvy Supermodel. Doel van het programma was om aandacht te vragen voor modellen die niet een standaard size zero zijn. Recent onderzoek van The Fashion Spot laat zien dat plussize-modellen nog steeds ondergerepresenteerd zijn op de catwalk; slechts 1,13 procent van de modellen is 'plussize.' Vogue sprak eerder met jurylid Danielle van Grondelle. 'Het zou al tof zijn als er één of twee modellen mee kunnen lopen met een vollere maat, eventueel in sample sizes die oversized vallen. Maar uiteraard het liefst in goed passende samples. Natuurlijk is het niet zo dat er geen dunne modellen meer mee mogen lopen, want we hebben allemaal verschillende soorten lichamen. Voor mij is 42 een gezonde maat, voor andere meiden is dat 32 of 38. Ik vind juist dat je van alles iets moet laten zien. Wie heeft bepaald dat je met een tussenmaat als 38 geen model kan worden?' We wensen Isadee en de andere finalisten veel succes met hun modellencarrière.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion