Viktor&Rolf vieren 25-jarig jubileum met grote expositie in de Kunsthal

De Viktor&Rolf expositie opent op 27 mei in Rotterdam.

viktor-rolf-jubileum-kunsthal
Vogue Nederland, Philip Riches, november 2013.

Dit jaar zitten Viktor&Rolf 25 jaar in het modevak met hun label en dat wordt groots gevierd. In februari komt het duo al met een prêt-á-porter collectie voor Zalando en nu is bekend geworden wanneer de langverwachte expositie in Nederland te zien is. De Kunsthal in Rotterdam stelt het meest speciale en iconische werk uit hun carrière tentoon in de expositie Viktor&Rolf: Fashion Artist 25 Years en gaat open op zondag 27 mei.

InDigital

Draagbare kunst

De verzameling voor de tentoonstelling van Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years bestaat onder andere uit maar liefst 45 haute couture stukken, speciaal ontworpen kostuums voor verschillende ballet- en operavoorstellingen, custom-made looks voor Madonna en eerdere creaties uit het archief van Viktor Horsting en Rolf Snoeren. Ook zijn er een aantal looks uit hun werk ‘Dolls’ te zien. Dit zijn replica’s van antieke poppen die de meest kenmerkende outfits van het Nederlandse modehuis dragen. De collectie is gecureerd door de Canadese Thierry-Maxime Loriot, die in 2016 ook de tentoonstelling A Different Vision of Fashion Photography van Peter Lindbergh cureerde.

InDigital

‘Met uitmuntend vakmanschap en dromerige silhouetten, met soms klinkende bellen of rood tapijt, creëren modeartiesten Viktor&Rolf draagbare kunst op de meest unieke manier,’ zegt de curator in een persbericht. ‘Naast het tonen van ons werk op de catwalk zijn we er dol op om onze ontwerpen te tonen in een expositie. Op deze manier kan iedereen, en niet slechts een klein gezelschap in Parijs, de collecties zien,’ verklaren Viktor&Rolf. Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years is van 27 mei tot en met 30 september 2018 te zien in de Kunsthal in Rotterdam.

InDigital

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion