Vernieuwd Amsterdam Fashion Week programma bekendgemaakt

Het halfjaarlijkse mode-evenement Amsterdam Fashion Week zal plaatsvinden op het Museumplein.

vernieuwd-amsterdam-fashionweek-programma
Getty Images

Het halfjaarlijkse mode-evenement Amsterdam Fashion Week (AFW)

Vernieuwd concept

Van 6 tot 9 september zal Amsterdam Fashion Week plaatsvinden op het Museumplein in Amsterdam. Waarbij op zaterdag en zondag zullen bekendere namen als onder anderen Hudson's Bay, Penn&Ink, Le Cafe Noir Studio, Jenneskens en Zoe Karssen hun collectie presenteren. Naast het vernieuwde concept is er de See Now, Buy Now-formule waarbij geïnteresseerden na het zien van de livestream de collectie kunnen aankopen. En zoals dat gaat bij modeweken is er ook ruimte voor jong talent. AFW biedt een platform voor ontwerpers als o.a. de Amsterdamse NINAMOUNAH. En ook de Lichting 2018 wordt in het schema opgenomen. Hierbij presenteren de veertien beste mode-afstudeerders van 2018 hun werk aan een internationale vakjury. Fashion Week wordt op donderdagavond geopend door designer David Laport.

Side events

De Nederlandse hoofdstad ademt mode het tweede weekend van september. Naast het showprogramma zijn er tal van nevenactiviteiten zoals een pop-up bioscoop waar je de shows live kan volgen, er zijn interviews met ontwerpers en je kan deelnemen aan workshops. Op dezelfde data opent ook het AFW Department store in het Museum Quarter waar je items van merken als Lois Jeans, Pauw Luxury Denim en Stieglitz kunt aankopen. Op dezelfde locatie bevindt zich een blow-dry bar waar je terecht kunt voor een snelle touch-up.

Kaartverkoop afgeschaft

Bij de vorige edities hadden modeliefhebbers de mogelijkheid om een kaartje te kopen voor shows. Dit is vanaf dit jaar niet meer zo. Danie Bles schaft de kaartverkoop af en zal zich weer focussen op inkopers, modejournalisten en andere professionals. Lichtpuntje voor liefhebbers die niet in het vak zitten. Vlak voor aanvang van elke show zullen er 'last minute kaarten' beschikbaar zijn op de website.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion