Neem een kijkje in het leven van een jonge Coco Chanel in videoreeks

Neem een kijkje in het leven van een jonge Coco Chanel.

coco-chanel-videoreeks
Chanel

In een videoreeks van Chanel krijgen we een kijkje in het leven van de jonge Coco Chanel. Zo zien we hoe ze in het populaire Franse kustplaatsje Deauville werd geïnspireerd door het beige zand van het strand, de blauwe zee en de bootjasjes en gestreepte matrozenpakken van de scheepsbemanning. Vanuit Deauville ging Coco door naar Biarritz, waar ze aan het begin stond van haar grote succes. Tot slot is daar Venice: een grote inspiratiebron voor Coco door alle kunst en een rijke geschiedenis.

Deauville

Vooral het strand van Deauville is een grote inspiratiebron voor Coco. Ze houdt van de zon, het zand en ze kijkt graag naar de vrouwen in de onhandige strandkleding. Ze voelt de noodzaak om nieuwe badkleding te ontwikkelen: lichter en makkelijk om in te bewegen. Coco is er zeker van dat binnen de kortste tijd alle vrouwen van Deauville’s society haar ontwerpen zullen dragen. Ook bezoekt Coco polowedstrijden en paardenraces waar ze een fascinatie krijgt voor de herenkleding. Met name de comfortabele stof van een poloshirt die ze heeft geleend spreekt haar aan: jersey. Deauville brengt haar op nieuwe ideeën, waardoor de plaats kenmerkend is voor het ontwikkelende talent van de jonge Coco. Ze opent hier een winkel, die al snel erg populair is bij de vrouwen van Deauville.

Biarritz

In het volgende hoofdstuk zien we hoe de jonge Coco een groot succes wordt - wat allemaal begint in het plaatsje Biarritz. Twee jaar na het openen van haar boetiek in Deauville, belandt Chanel in Biarritz, een klein Frans kustplaatsje. Het strand, de golven die tegen de rotsen slaan en de simpele, maar toch indrukwekkende villa's van Biarritz grijpen de jonge Coco - dit moet wel een plek voor haar zijn. Ze opent er een boetiek en laat zien dat ze niet alleen talent heeft voor ontwerpen, maar ook voor het doen van zaken. In 1918, net na de Eerste Wereldoorlog, heeft Chanel in haar drie boetieken in Parijs, Deauville en Biarritz al meer dan driehonderd werknemers in dienst - allemaal vrouwen. Coco Chanel is een groot succes met klanten uit o.a. Rusland en Spanje. In 1921 bereikt ze een nieuwe mijlpaal: Chanel lanceert haar eerste parfum, Chanel Nr. 5.

Venice

Na Coco's grote succes in Biarrtiz overleed haar grote liefde, Boy Capel. Een vriendin neemt haar mee naar Venetië, waar ze versteld staat van alle extravagante kunst en uitzinnige architectuur. De jonge ontwerpster wordt hier geïnspireerd door o.a. de beroemde schilder Tintoretto. Zijn pigmenten gebruikt ze voor haar lippenstift en de lijnen en vormen zijn een grote inspiratie voor haar tassen. Ook het mozaïek, de met stenen belegde kruizen en byzantijnse medailles vormen inspiratie voor een sieradenlijn. En bovenal alles is daar de leeuw. Niet alleen het symbool van Venetië, maar ook een teken van Coco's kracht en haar doorzettingsvermogen om de vrouw te worden wie ze wil zijn.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion