Zo zag de eerste Victoria's Secret Show ooit eruit

In 1995 vond de eerste Victoria's Secret Show plaats die er heel anders aan toeging dan nu.

victoria's-secret-show-eerst
Getty Images

De laatste jaren is de Victoria's Secret Show een groots spektakel met een lichtshow en wereldberoemde artiesten zoals Katy Perry en Harry Styles. Maar tijdens de eerste show in 1995 ging het er heel anders aan toe. Vogue UK sprak met een aantal modellen uit die eerste show en vroeg ze hoe de show verliep.

Valerie Jean Garduno in 1995.
Getty Images

Glamour pyjamafeest

22 jaar geleden waren er nog geen tv-camera’s en zeker geen immense vleugels te bekennen op de catwalk van de Victoria’s Secret show. Er waren geen talloze modellen die voor de deuren van het lingeriemerk stonden te dringen om gecast te worden. Sommige castings verliepen zelfs via de telefoon. Een ding is wel hetzelfde, Ed Razek en Monica Mitro stonden toen al aan het hoofd als producers van de show. 'Ik herinner me de fittings, Ed en Monica waren er en ik was hartstikke nerveus,' zegt Catherine McCord tegen Vogue UK. 'Het is grappig als je de foto terugziet – we waren bijna volledig aangekleed. Er waren zelfs vesten!' Ondanks de bedekte looks moest er volgens Veronica Webb toch echt wel veel gesport en gezond gegeten worden. 'Ik deed denk ik wel duizend squats die week en was op een ketogeen dieet.'

Pyjama party

Ook hadden de modellen net als nu veel lol op het podium. 'Het was een groot, glam pyjamafeest met al mijn beste vriendinnen waarmee ik de spotlight deelde,' voegt Webb toe. Gail Elliott heeft duizenden catwalks gelopen in haar carrière als model, maar de eerste show van Victoria's Secret herinnert ze zich het beste. 'Backstage was toentertijd net zo opwindend als de show zelf. Er vloeide champagne en alle vriendjes van de modellen waren er ook.' De show was misschien dan niet zo groots als nu, maar dat iedereen het naar zijn zin had, is zeker. Wil je weten hoe de eerste show in 1995 eruit zag? Bekijk de video hieronder.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Donderdag 8 november vindt de Victoria's Secret Show 2018 plaats in New York City! Vogue Nederland doet verslag: op Vogue.nl vind je als eerste de beelden van de show en het laatste nieuws uit NYC van onze Nederlandse modellen! Meer Victoria's Secret? Bekijk dan ook zeker Vogue's grote Victoria's Secret Dossier met al het laatste nieuws en informatie over de show.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder