Wat je niet ziet op tv: we vlogen naar New York voor de Victoria's Secret show

We waren backstage bij de Victoria's Secret show in New York, het grootste lingeriespektakel van het jaar.

Pink, Dress, One-piece garment, Fashion, Day dress, Long hair, Blond, Curtain, Eyelash, Fashion model,
Getty Images

Een suikerspin zoete geur komt mij tegemoet en het damestoilet heb ik zojuist verlaten met een handvol fluoroze kauwgomballen van een snoeptafel: enter de backstage wereld van de Victoria's Secret show, het grootste lingeriespektakel van het jaar.

'Alsof ik op een grote pyjama-party van knappe vriendinnen ben beland.'

Gigi heeft zin in pizza

44 amazones worden er in The Armory aan Lexington Avenue in New York achter kaptafels vol bergen makeup en haarspray gegroomed en geprepped: de modellen die straks de catwalk op gaan (twee keer: een voor de pers en een voor relaties) voor de tv-opnames en waar de hele show om draait.

Alsof ik op een grote pyjama-party van knappe vriendinnen ben beland, zo lijkt het, terwijl alle modellen in mini-roze nachtjapponnetjes met krulspelden in ronddartelen en met elkaar hangen op banken, lachen en kletsen. Angel Sara Sampaio grinnikt om de foute grappen van mede-Angel Behati Prinsloo en de half-Nederlandse Gigi Hadid, die de show dit jaar voor het eerst loopt, hoor ik meerdere keren roepen hoe ontzettende zin ze heeft om een grote pizza te verorberen na de show. Ondertussen lijken alle ogen gericht op Gigi's BFF Kendall Jenner, ook de eerste show voor haar dit jaar, hoewel Kendall het liever heeft over haar supergezonde pre-show calorieën: haar laatste avondmaal voor de show 'was kip met zoete aardappel, eiwit en avocado' laat ze ontvallen.

Getty Images

Instagram: bepalend of je gecast wordt

Want een plek in de show krijg je niet zomaar, zo weet executive producer Ed Razek mij te vertellen: 'we hebben zo'n 500 modellen 10 dagen geleden uitgenodigd voor de casting (de Angels, de 15 grote gezichten van het merk dit jaar waren al bekend, red.) en er zijn er uiteindelijk maar een paar die worden gekozen de show te lopen. De casting is verschrikkelijk omdat er voor veel meiden een enorme druk op staat: hierdoor stappen sommigen binnen met een houding dat ze er niet doorkomen. Ik heb de grootste supermodellen ter wereld tijdens de casting ineens zien blokkeren. Of je wel of niet gecast wordt gaat er dus deels om of je die druk aan kunt. Daarnaast volg ik heel veel modellen op Instagram, want daar kan ik zien of er goed op ze wordt gelet en wat voor levenstijl ze erop nahouden. Zo vroeg één model mij waarom we haar niet hadden gecast: omdat ik je op Instagram elke avond in een club zie staan, vertelde ik haar, terwijl ik een Alessandra (Ambrosio, red.) elke avond zie touwtjespringen. Je moet die levensstijl en druk aankunnen als Victoria's Secret model.'

Hollandse nuchterheid

Nadat ik heb bijgekletst met de Nederlandse Angel Romee Strijd en de andere twee Nederlandse meiden die meelopen, Maud Welzen en Sanne Vloet, lijkt er van die druk weinig te merken: Romee kauwt rustig op haar rijstsalade, terwijl Maud een selfie maakt en Sanne rondstruint tussen de kaptafels met haar Chanel Boy bag. Waarschijnlijk omdat ze weten dat al het extra harde werken over een paar uur even achter de rug is: dan gaan ze allemaal bijeten (chips! pepernoten!) met hun Nederlandse familie en vrienden die overgevlogen zijn. Alleen als de intercom elk kwartier aftelt '45 minutes till call time for the models!' springt Romee even op. Are you ready Angels?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder