Balenciaga aangeklaagd door souvenirwinkel

Balenciaga en ontwerper Demna Gvasalia moeten voor de rechter verschijnen door het schenden van copyright.

balenciaga-shopper-copy-demna-Gvasalia
Balenciaga

Ontwerper Demna Gvasalia houdt van een grapje en gebruikt graag alledaagse voorwerpen als inspiratiebron voor nieuwe ontwerpen. Zo kwam het T-shirt van koeriersbedrijf DHL en de winkeltas van Ikea al eens voorbij op de catwalk van modehuizen Vetements en Balenciaga. Gvasalia gebruikte voor de nieuwe collectie een ontwerp van de New Yorkse souveniershop en daar is niet iedereen blij mee.

New York Bazar Shopper

De nieuwe leren shopper, genaamd New York Bazar Shopper, is bedrukt met een veelvoorkomende print uit de souvenirwinkel in New York. Demna besloot de print op de bekende Bazar Shopper van Balenciaga te drukken en op de markt te brengen voor zo’n 1950 dollar. Een identieke tas is in meerdere souvenirwinkels en op het vliegveld van New York te koop voor zo’n 20 dollar. Het bedrijf dat de souvenirtassen maakt sleept Balenciaga nu voor de rechter, op basis van het schenden van copyright.

Identiek

City Merchandise Inc. – het bedrijf achter de souvenirtassen – meent dat het ontwerp van Gvasalia identiek is aan het eeuwenoude ontwerp van het bedrijf. De tassen zijn nauwelijks te onderscheiden volgens de fabrikant. In de aanklacht claimen zij dat zij de enige echte bedenker zijn van de collage, de grafische opmaak en de kleuren van de tas. De fabrikant eist een schadevergoeding. Wanneer de rechter uitspraak zal doen is nog niet bekend.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion