Viktor & Rolf ontwerpt unieke collectie met Zalando

Op het Vogue Fashion Festival 2017 werd net bekend gemaakt dat Zalando een samenwerking aangaat met Viktor&Rolf.

viktor-rolf-zalando-samenwerking
InDigital

Na de bijzondere samenwerking met de MOAM collective gaat Zalando wederom in zee met een Nederlandse modepartner. Vandaag, tijdens het Vogue Fashion Festival,maakt Zalando's director of global brand communications Jolanda Smit bekend dat Viktor & Rolf zeer binnenkort een unieke collectie lanceert in samenwerking met de Duitse online retailer.

Duurzame mode

Tijdens de talk van Viktor & Rolf werd er kort naar gehint, maar in een seminar even later vertelde Smit alles wat we wilden horen over de samenwerking met het Nederlandse ontwerpduo en Zalando. Het is een bijzonder project, gewijd aan duurzaamheid. Viktor & Rolf gaat namelijk de geretourneerde kleding van Zalando, ofwel de Viktor & Rolf-items die de klanten van Zalando terugsturen naar het magazijn, opnieuw gebruiken om een geheel nieuwe collectie te ontwerpen. Deze zal in januari 2019 worden gelanceerd. 'Met dit soort initiatieven moet het echt een match zijn en het moet authentiek blijven. Met Viktor & Rolf gaat het om het hergebruik van stoffen. Hiermee biedt Zalando een milieubewuste optie aan,' vertelt Smit trots.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent het Vogue Fashion Festival? Ga dan naar de speciale Vogue Fashion Festival-pagina, of kijk live mee met de talks op Facebook.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder