Dit is de jonge fotograaf die Beyoncé inhuurde voor Vogue's septembercover

Superster Beyoncé kreeg naar verluidt volledig zeggenschap over haar cover van Vogue US en koos voor een zwarte fotograaf.

beyonce-vogue-septembercover
Getty Images

Niemand minder dan Beyoncé siert de cover van het septembernummer van de Amerikaanse Vogue. Dit zal Queen B’s vierde cover worden voor het magazine, onder de creatieve leiding van Anna Wintour. Dat is echter niet alles. Nu heeft Wintour het volledige zeggenschap van de covershoot bij Beyoncé zelf gelegd, waarvoor zij een jonge, veelbelovende fotograaf heeft gevraagd om haar te vereeuwigen voor de cover.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Tyler Mitchell

Naar verluidt heeft Beyoncé de 23-jarige fotograaf Tyler Mitchell uitgekozen voor het schieten van de covershoot, zo stelt Huffington Post. Dit zou hem de eerste zwarte fotograaf ooit maken die een cover schiet voor de Amerikaanse Vogue in haar 126 jarig bestaan. Dat de zangeres precies voor deze fotograaf kiest is geen totale verrassing. Tyler heeft eerder gewerkt voor verschillende magazines waaronder Vogue en uitgever Condé Nast en heeft daarnaast eerder met de Knowles-Carter familie gewerkt. Over vorig werk stelt de fotograaf dat hij 'zwarte mensen en mensen van kleur op een echte en pure manier wil afbeelden' en dat er een 'eerlijke blik' in zijn beelden zit.

Ongebruikelijk

Het is ongewoon dat Wintour de volledige zeggenschap van zo'n aanzienlijk grote cover als het septembernummer uit handen geeft. Normaliter wil Wintour op de hoogte zijn van het hele proces; van fotograaf tot look en locatie. Het is niet gebruikelijk dat covermodellen een dermate hoge inbreng kunnen geven. Beyoncé’s vorige cover voor het septembernummer van de Amerikaanse Vogue werd geschoten in 2015 door Mario Testino. In 2013 en 2009 verscheen B op covers van andere uitgaven van het magazine.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion