Beyoncé staat op de septembercover van Vogue US, gefotografeerd door Tyler Mitchell

Kreeg Beyoncé carte blanche voor Vogue US' grote modenummer, the september issue?

Beyonce-vogue-us-september
Tyler Mitchell / Instagram @Voguemagazine

Het was al even bekend dat Beyoncé op de cover zou komen te staan van de Amerikaanse Vogue – het grote modenummer van het jaar, the September Issue. Vooral opvallend hieraan was dat de verhalen rondgingen dat de superster volledig carte blanche kreeg van hoofdredacteur Anna Wintour, later werd dit ontkracht middels een verhaal op Business of Fashion. Tyler Mitchell werd gevraagd als fotograaf. Dat is opmerkelijk, omdat dit de eerste keer in de geschiedenis van Vogue US is dat een zwarte fotograaf de cover schiet. Terwijl dat, anno 2018, geen nieuws, maar eerder een vanzelfsprekendheid zou moeten zijn. Kijk hier voor de volledige fotoserie.

Diversiteit op de agenda

Los hiervan, is Beyoncé erin geslaagd met een prachtige modeserie te komen. Het is geheel in lijn met de art direction voor haar albums, waarvoor Mitchell ook eerder zijn steentje heeft bijgedragen. De zangeres ziet er engelachtig en tegelijkertijd krachtig uit, in een witte jurk van Gucci met ruches en hoge halslijn. Terwijl de pièce de resistance dat gigantische hoofddeksel is, volledig samengesteld uit bloemen door Rebel Rebel. Binnenin het magazine draagt Beyoncé ook een paillettenjurk van Louis Vuitton en een avondjurk van Dior uit tule en zijde. Tyler is een jong, veelbelovend talent met zijn 23 jaar. Legendarisch fotograaf Irving Penn was bijvoorbeeld 26 toen hij zijn eerste cover voor Vogue schoot in 1943; in de jaren zestig was David Bailey ook 23 toen hij deze mijlpaal bereikte. Mitchell vertelt aan Vogue: 'Toen ik met Beyoncé afsprak om de shoot te bespreken was er gelijk een gevoel van comfort, zoals je die alleen bij een goede vriend voelt. Dat was nogal onverwacht.' Verder vertelde hij: 'Je zou denken dat iemand die zo beroemd is als Beyoncé voorzichtig is met haar imago, maar ze was een open boek – en dat is precies wat je wil als fotograaf.' In Beyoncé's essay voor de modebijbel bespreekt ze hoe belangrijk het is anderen te steunen: 'Als mensen, die zich in machtige posities verkeren, alleen maar mensen inhuren en casten die op hen lijken, als hen klinken, uit dezelfde buurten komen als waar zij in opgroeiden, zullen ze nooit een goed begrip hebben van ervaringen die anders zijn dan die van henzelf. Ze zullen dezelfde modellen inhuren, dezelfde kunst cureren, dezelfde acteurs vragen, keer op keer op keer. Uiteindelijk zullen we daarmee allemaal aan het kortste eind trekken.' Beyoncé for president?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion