Namaak Nike Air Jordan blijkt favoriet op de zwarte markt

Met een marktwaarde van meer dan 62 miljoen euro.

Shoe, Footwear, White, Black, Sportswear, Red, Product, Outdoor shoe, Walking shoe, Carmine,
Nike

In New York zijn vijf personen opgepakt voor het verhandelen van namaak Nike Air Jordan sneakers. De Amerikaanse veiligheidsdienst Homeland Security wist een transport te onderscheppen met meer dan 300.000 sneakers, met in totaal een waarde van ongeveer 62 miljoen euro.

Vervalsing

De Nike Air Jordans werden verscheept vanuit China naar de Verenigde Staten. Op de Amerikaanse markt zouden ze ruim 73 miljoen dollar waard zijn en is daarmee een van de grootste onderschepte transporten ooit. NYPD en Homeland Security laten in een statement weten vervalsing en het verhandelen van namaakgoederen tegen te gaan. Van januari 2016 to juni 2018 zijn er volgens de veiligheidsdiensten wisten de vijf mannen zo'n 380 duizend paar neppe Jordans te verschepen en verkopen op de zwarte markt. De verdachten kunnen tot twintig jaar celstraf krijgen voor hun misdaad.

Fake

Volgens de International Trademark Association werden in 2016 voor ruim 400 miljard euro aan namaakgoederen verkocht, wereldwijd. Het internet is de grootste markt voor het verhandelen en verkopen van dergelijke fake goods. De sneaker blijkt het populairst om te verhandelen, in het bijzonder van het sportlabel Nike.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion